neptunus-6753.jpg

Ben of ken jij een duurzame docent? Meld je uitderlijk 30 september aan!

Heb jij het initiatief genomen om het schoolplein te vergroenen? Ben je een schoolproject gestart over plastic soep of ben je met de klas in duurzame energiebronnen gedoken? Is jouw collega een samenwerking aangegaan met een bedrijf om samen met leerlingen na te denken over duurzame oplossingen? Doet jouw leerkracht jaarlijks mee aan Warme Truiendag of Dag van de Duurzaamheid? Werkt jouw schooldirecteur samen met scholen in ontwikkelingslanden?

Ben jij zo’n duurzame docent? Of is jouw leerkracht of collega de duurzame kracht op school? Deel je verhaal uiterlijk 30 september 2020 en inspireer andere docenten om met duurzaam onderwijs aan de slag te gaan! Hier kun je jouw verhaal of dat van een collega of jouw docent vertellen. Alle docenten van het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, MBO en hoger onderwijs worden uitgenodigd hun verhaal te delen. 

voorleesactie 1

Deelname aan Duurzame Docent 2020

Alle verhalen van docenten worden gedeeld op de website, ook is er de mogelijkheid om met een interview op de website te komen. Met het delen van de verhalen van alle duurzame docenten willen we Nederland inspireren het onderwijs verder te verduurzamen.

Deelnemers dingen mee naar de titel ‘Duurzame Docent 2020’. De jury kiest de Duurzame Docent, één docent in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en een uit het hoger onderwijs.

Op 1 november wordt bekend gemaakt wie zich Duurzame Docent schooljaar 2020-2021 mag noemen. Deze personen ontvangen hierover bericht via hun e-mail. En hou deze website in de gaten! We nodigen iedereen uit om verhalen te blijven delen in aanloop naar de verkiezing van Duurzame Docent 2020!

Hier kun je de verhalen van de meest inspirerende duurzame docenten van 2019 terug kan lezen:
lerenvoormorgen.org/nieuws/uitreiking-duurzame-docenten-2019

de duurzame docent 2

Word een Duurzame Docent (of ben jij er stiekem al een?)

Als jij als duurzame docent meer wil doen met de Sustainable Development Goals (SDG's), met name aan doel 4.7,  dan is het goed om te weten dat wij van het onderwijs voor SDG4 (toegang tot en kwaliteit van onderwijs) staan en dat we daarin de samenwerking zoeken (SDG17). Van hieruit kan je de verbinding met alle vakken, gemeenten, bedrijven etc. maken om te werken aan de andere SDG’s. En je kan als school er voor kiezen om naast SDG4 en 17 een of meer doelen te kiezen waar jullie invulling aan geven. Een goede publicatie over learning objectives en SDG4 van UNESCO vind je hier:

SUSTAINABLE DEVELOPMENT GOALS IN HET ONDERWIJS

Als waardering hiervoor sturen we iedere duurzame docent een SDG-speldje toe. Met het dragen daarvan laat je zien dat je ambassadeur bent van de Sustainable Development Goals. Je bent dan te herkennen aan je enthousiasme over hoe de wereld eruit zou kunnen zien in 2030. Wear it with pride!'

Dag van de Duurzaamheid 2017 01

Enthousiast? Herken je jezelf of een collega?

Aarzel dan niet langer en meld je hier aan voor de verkiezing Duurzame Docent 2020.