IMG_3295.jpg

2019 11 05 apOp woensdag 13 november om 12 uur wordt de nieuwe Eco-Schools app officieel gelanceerd. Met de app kunnen leerlingen de duurzaamheid van hun school beoordelen op tien thema’s. De lancering vindt plaatst tijdens een internationale Eco-Schools conferentie in Reeuwijk in het bijzijn van nationale- en internationale gasten.

Eco-Schools app - Duurzaamheidsscan op school

Wanneer scholen willen verduurzamen is het belangrijk te analyseren hoe duurzaam ze nu zijn en waar kansen liggen. De nieuwe Eco-Schools app biedt daarvoor de oplossing. Leerlingen (en docenten) voeren met hun telefoon de scan uit. De resultaten worden automatisch verzameld in een bijbehorend dashboard, waar de resultaten na het invullen van alle stellingen kunnen worden gedownload en geanalyseerd. Dat is handig en het bespaart papier!

De app is ontwikkeld binnen een Erasmus+ programma met scholen uit Zweden, Frankrijk, Hongarije, Griekenland en Nederland. Ook vertegenwoordigers van die scholen zijn aanwezig in Reeuwijk.

Kom naar de lancering!

Eco-Schools bestaat 25 jaar en medio november komen Eco-Schools-coördinatoren uit heel de wereld naar Nederland om dit jubileumjaar en de lancering van de app groots te vieren. Vier de lancering van de Eco-Schools app met ons mee en kom alles te weten over de app! Je bent van harte uitgenodigd om hier tussen 12.00 en 13.30 bij aanwezig te zijn. Aanmelden kan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.