Hi allemaal,

Mijn naam is Renske en ik ben onlangs begonnen als backoffice medewerker bij Eco-schools, binnen het team educatie van SME. Als je naar de info mail van Eco-schools mailt zal ik dus de eerste contactpersoon zijn! Daarnaast zal ik me ook met andere projecten van Eco-schools en team educatie bezighouden.

Wat meer over mij: Ik ben 20 jaar oud en studeer Global Sustainability Science aan de Universiteit van Utrecht. Dit sluit dus goed aan op werk binnen SME! Ik ben zelfs via een vacature in de groepsapp hier terechtgekomen. Binnen de bachelor focus ik me op meerdere onderwerpen, zoals ecologie, beleid en sociale transities. Verder heb ik me ook meer gespecialiseerd in het verwerken van geografische informatie. Kortom, lekker breed dus! Dat is ook wat ik erg leuk vind aan de studie en duurzaamheid in het algemeen. Je kunt er veel kanten mee op en duurzaamheid speelt in alle hoeken van de samenleving, dus er is altijd meer te leren. Naast studeren hou ik me bezig met het geven van turntrainingen, roeien, borrelen, coachen bij mijn roeivereniging, naar de film gaan, reizen, buiten bezig zijn of gewoon lekker op stap gaan met vrienden of huisgenoten.

Ik ben dus graag bezig met verschillende dingen en deze eigenschap komt denk ik ook van pas bij Eco-schools, waar ik verschillende dingen wil gaan oppakken. Ik heb zin om aan de slag te gaan en kennis van mijn studie te kunnen koppelen aan de praktijk, en daarbij ook een beetje uit te zoeken welke kant ik zelf op wil in mijn studie. Ik geloof zeker dat onderwijs een belangrijke rol speelt in de transitie naar duurzaamheid, en wil dus graag deze richting ontdekken.

Een ideale duurzame toekomst is voor mij een wereld waarin iedereen op een respectvolle manier met elkaar en met het milieu omgaat. Alle grondstoffen en diensten die de aarde te bieden heeft zijn beschikbaar voor iedereen, zonder hier bij de natuur verder te beschadigen. Deze toekomst lijkt erg ver weg, maar door kinderen op de juiste manier hierover te leren, en vooral ook me te laten denken, wordt er in ieder geval een stap gezet in de goede richting. In mijn tijd bij Eco-schools hoop ik hier iets aan bij te kunnen dragen!