Aeres Nijkerk (2).jpg

2020 04 22 Audit aanvragen corona

Hoewel de scholen momenteel gesloten zijn in verband met het coronavirus, hebben veel Eco-teams eerder dit schooljaar en vorig schooljaar al grote stappen gezet om hun school te verduurzamen. Vaak is het uitstellen van een audit van Eco-Schools dan ook niet nodig. Ook nu kun je gewoon een audit aanvragen bij Eco-Schools om er de vaart in te houden.

Kijk naar wat je al bereikt hebt

Overal in het land hebben Eco-teams ook dit schooljaar mooie projecten opgezet en schitterende resultaten geboekt om hun school duurzamer te maken. Daarmee hebben ze verschillende stappen van het Eco-schools zevenstappenplan doorlopen en voldoen ze vaak al aan de criteria voor een Bronzen of Zilveren certificaat, of zelfs voor de Groene vlag van Eco-Schools. Kijk dus snel of ook jouw school al voldoende stappen heeft gezet en voldoet aan de criteria en vraag een audit aan! Het uitstellen van een audit voor een certificaat of de groene vlag is namelijk meestal helemaal niet nodig.

Invullen werkboek en aanvragen audit

Een audit voor een Bronzen certificaat kan worden aangevraagd na afronding van stap 1 tot en met 4 van het zevenstappenplan. De audit voor het Zilveren certificaat vindt plaats na afronding van stap 5.

Op de persoonlijke pagina van jouw school (na het inloggen) kun je het digitale werkboek aanvullen met de tot nu toe behaalde resultaten per stap. Met het uitvallen van lessen en toetsen is dit voor jou misschien juist een fijne tijd om het werkboek in te vullen. Sommige Eco-teams organiseren een digitale vergadering om de laatste punten op de i te zetten, maar vaak is dat niet eens nodig. Wanneer het werkboek is ingevuld, dan kun je de audit aanvragen. Ook dat kun je digitaal doen via jouw persoonlijke pagina op de website van Eco-Schools.

Uiteraard begrijpen we het ook als het invullen van het werkboek nu niet lukt vanwege de lastige omstandigheden waar we in zitten, maar weet in ieder geval dat we bij Eco-Schools voor je klaarstaan om een audit uit te voeren als je dat wilt.

De audit

Zodra we de audit aanvraag hebben ontvangen gaan wij ermee aan de slag. De audits voor het Bronzen en Zilveren certificaat kunnen we digitaal afhandelen. Na de aanvraag ontvang je binnen twee weken de uitslag. Als je de audit nu aanvraagt, is de kans groot dat je het certificaat dus nog dit schooljaar ontvangt. Zo wordt het extra leuk om straks weer naar school te gaan als op dat moment direct het behalen van een certificaat kan worden gevierd!

De audit voor de Groene vlag vindt wel deels op school plaats. Dat blijft ook nu gewoon zo. Voor basisscholen kunnen we na 11 mei kijken of een auditbezoek al mogelijk is. Voor scholen in het voortgezet onderwijs plannen we nu graag alvast een afspraak in voor een later moment in het jaar.

Vragen? Laat het ons weten!

Heb je nog vragen over het aanvragen van een audit? Laat het ons weten via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..