Openbare-Ruimte-Kerckebosch-Zeist.jpg

RISOOp de Eco-Schools Inspiratiedag VO/MBO brengen duurzame ondernemingen kennis over thema's. Dit jaar brengt RISO-printers kennis over duurzaam printen met de RISO Workshop.

RISO is specialist op het gebied van veilig, milieubewust en gezond afdrukken. Daar zijn we trots op en wereldwijd serieus mee bezig! Wij zijn er van overtuigd dat in het onderwijs deze normen essentieel zijn. Geheel van printen afstappen is niet realistisch, vooral in een school omgeving, en dit is ook niet nodig! Met deze kennis hebben wij onze zinnen gezet op het ontwikkelen van een super zuinig printsysteem die 80% minder energieverbuikt dan een reguliere printer! Dit kan een flinke besparing op electriciteitskosten beteken voor jullie school! Ook niet onbelangrijk, het is ook veel beter voor het binnen evenals het buitenklimaat!

Maar hoe kan RISO dit waar maken dan?

  1. Er wordt geen ozon geproduceerd;
  2. Er is 80% minder C02 uitstoot;
  3. Je bespaart 80% op elektriciteitsgebruik
  4. Er is geen afzuigsysteem meer nodig want inkt produceert geen tonerstof = gezonde leeromgeving!
  5. Minder papierstoringen omdat het papier niet verwarmd wordt en opkrult = minder papierafval.

Tijdens de Eco-Schools Inspiratiedag geven wij een workshop waarbij we eerst uitleggen hoe je op school een printonderzoek kan opstarten. Hierbij leggen we uit hoe je erachter kan komen of je schoolomgeving onnodig veel onzuinige printers heeft staan, en wat voor impact dit heeft op het energieverbruik, de gezondheid van het binnenklimaat op school en het milieu! Je ontvangt een printonderzoek document die je dit schooljaar meteen kan gebruiken!

Na deze uitleg gaan we aan de slag met de RISO-printers. Het doel is om flink lawaai te maken voor het klimaat! Je gaat aan de slag met het creëren van een poster die op de milieuvriendelijke RISO-kunstprinter afgedrukt gaat worden. Je kan creatief helemaal losgaan, maar wel in het teken van het klimaat natuurlijk!

Na het ontwerpen en afdrukken van de posters is er een laatste stap, namelijk de posters plaatsen op Instagram/Facebook met #Risobenelux en #EcoSchools erbij. Het doel is om de posters zoveel mogelijk te laten ‘Liken’ en te delen. Door deze actie hopen wij via sociale media lawaai te maken voor het klimaat! De student die de meeste ‘Likes’ heeft na 1 week ontvangt een Bol.com cadeaukaart ter waarde van 50 Euro!

Vind jij het belangrijk dat je school een gezond binnenklimaat heeft? Energie gaat besparen en duurzame educatieve hulpmiddelen gaat gebruiken? Kom dan langs bij de RISO Workshop, vrijdagmidag 27 september bij het Helicon College Eindhoven. Aanmelden voor de inpsiratiedag kan hier.