Eco-Schools ondersteunt samen met de Foundation for Environmental Education “Running Out of Time”. Bij deze buitengewone non-stop estafette van 7.767 km van Glasgow, Schotland (gastheer COP26) naar Sharm el-Sheikh, Egypte (gastheer COP27) geven lopers een estafettestok door met een krachtige boodschap. Een boodschap van jongeren over klimaatverandering aan de beleidsmakers op COP27 en iedereen kan meedoen om deze boodschap kracht bij te zetten!

De route van het estafettestokje zal zeeën, bergketens, gletsjers en woestijnen, dorpen, steden en hoofdsteden doorkruisen. Het zal honderden scholen, risicolocaties en klimaatveranderingsprojecten bezoeken om te inspireren en te pleiten voor lokale klimaatactie. Running Out of Time zal ook geld inzamelen voor het Global Forest Fund en Carbon Copy van de Foundation for Environmental Education.

Running Out of Time wordt de langste non-stop estafetteloop. De start is op 30 september in Glasgow, Schotland (gastheer van VN Klimaatconferentie COP26) en eindigt in Sharm el-Sheikh, Egypte op 5 november. Op 11, 12 en 13 oktober komt deze bijzondere run door Nederland. Een aantal Eco-Schools ligt aan de route en zijn ‘highlight’ tijdens een korte stop en wissel. Ontdek hoe jij (met jouw school) ook mee kunt doen:

>> Loop of fiets een stuk van de estafette mee. Kies hier je etappe (+- 10 km) en meld je aan! Scholen en individuele studenten / leerlingen kunnen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. een kortingscode ontvangen. 

>> Onderteken de boodschap van jongeren

>> Doe met je school mee aan Global Schools Action Day’s op 3 november. Dit is een dag voor scholen over de hele wereld om zich te verenigen, te laten zien hoe lokale acties wereldwijde gevolgen hebben, en gehoord te worden op COP27! Op deze dag én in aanloop naar 3 november kun je je actie aanmelden en gebruik te maken van programma's en middelen van 's werelds toonaangevende milieu-educatieve organisaties! Registreer je school en je ontvangt alles wat je nodig hebt!

Running_out_of_time.jpg