Landelijke Inspiratiedag Eco-Schools

Op woensdagmiddag 8 juni van 13.00 uur tot 17.00 uur vindt de jaarlijkse Inspiratiedag 2022 van Eco-Schools Nederland plaats. Het is dit jaar fysiek op Pantarijn in Wageningen. Alle Eco-teams zijn uitgenodigd voor een middag vol workshops, ontmoetingen, onderling delen, gave sprekers en meer! Workshops voor: docenten, leerlingen, Eco-teams samen.

Programma 

Inspiratiesessie 'Hoe breng je de wereld in beweging met één vuilniszak?'

We trappen 8 juni gezamenlijk af met Trashpacker: Tijmen Sissing! Hij neemt ons mee op zijn avontuur door Zuidoost Azië en hoe hij met één vuilniszak de wereld in beweging bracht. Raak geïnspireerd en hoor hoe je door iets kleins en simpels te doen enorme impact kunt maken!

Daarna gaan we in groepjes uiteen en volg je de leukste workshops, zoals:

  • ‘Hoe motiveren we de rest?’ In een interactieve sessie met Green Teens onderzoeker Judith van de Wetering kom je meer te weten over hoe je andere leerlingen kunt motiveren tot duurzaam gedrag.
  • Global Escape room! Global Exploration daagt je uit om een escape room over duurzaamheid op te lossen. Gewapend met een app, QR-codes en een rugzak vol avonturen moet je in 40 minuten vele raadsels, puzzels en mysteries oplossen.
  • Eco-Schools in de praktijk. Een kijkje in de keuken bij Eco-team Pantarijn en wissel met andere Eco-teams praktijkervaringen uit.
  • De kracht van muziek. Samen muziek maken heeft een enorm verbroederend effect en in je eentje kan je het klimaatprobleem niet oplossen. Maar, samen kan dat wel! Laten je inspireren door 2 studenten van de Herman brood academie door mee te doen deze muzikale, verbindende workshop geïnspireerd op de liveshow van Jacob Collier.

Binnen de tweede en derde workshopronde is er een aparte docentenworkshop. Tijdens deze workshop vormen de docenten een docentenpanel  in een groot landelijke onderzoek naar de stand van zaken én behoefte aan onderwijs over duurzaamheid in Nederland. Onderzoekers Anne Remmerswaal en Ruth Pasternak gaan n.a.v. de kwantitatieve enquêteresultaten open met elkaar in gesprek. Zo krijg je als docent ruimte om aan te geven wat volgens jou nodig is om goed duurzaamheidsonderwijs te geven, waar je tegenaan loopt en wat er goed gaat.

We sluiten af met een gezellige borrel en muziek!

Programma

13.00 uur            Inloop

13.15 uur            Aftrap met Tijmen Sissing

14.00 uur            Workshopronde 1

14.40 uur            Pauze 

15.10 uur            Workshopronde 2

15.50 uur            Workshopronde 3

16.30 uur            Afsluiting & borrel

17.00 uur            Einde

Aanmelden voor de Landelijke Inspiratiedag 8 juni 2022

Wegens het grote enthousiasme waarmee veel Eco-Teams zich al hebben aangemeld voor de inspiratiedag, zitten wij helaas vol. Gelukkig organiseren we volgend jaar weer een inspiratiedag. Houd onze social media goed in de gaten om er dan op tijd bij te zijn!