Lentiz LIFE (3).jpg

Tijdens de Landelijke Inspiratiedag Eco-Schools VO zijn er 12 workshops van Eco-Teams uit het hele land, en 6 workshops van externen. De eerste drie workshops van externen zijn bekend. 

 

2019 Inspiratiedag RISO1. Printen, dat kan beter..... en ook leuker!

RISO dé onderwijsspecialist op gebied van duurzaam printwerk heeft een missie om alle scholen wereldwijd te overtuigen om over te stappen op groen-printen. Want dat we beter dubbelzijdig kunnen printen weten we inmiddels wel, maar wist je dat er ozon en fijnstof vrijkomt bij printen wat slecht is voor het milieu van je school maar ook voor jouw concentratievermogen? Met RISO ga je aan de slag om te kijken hoe printen duurzamer, gezonder, sneller en creatiever kan! 

 

 

2019 Inspiratiedag Gezonde School JPG2. Is jouw school gezond?

Bij gezond denk je waarschijnlijk meteen aan eten. Stichting Gezonde School trekt het breder, want ook mentale gezondheid is belangrijk. Denk hierbij aan pesten, seksualiteit & relaties, of sporten, maar ook aan veilige omgeving, gezond binnenklimaat en mediawijsheid. Hoe word je als school een Gezonde School? Wat kan jij zelf doen om te werken aan een gezonde leefstijl op jouw school? Hoe inspireer je anderen? Praat erover mee in de workshop Gezonde School.

 

 

2019 Inspiratiedag crossyourborders13. Hier lekker vlees, daar armoede en onrecht.

Wist je dat doordat wij in Nederland zo veel vlees eten er veel armoede en onrecht is in Zuid-Amerika? Hoe zit dat dan precies? En wat zouden wij daar aan kunnen doen? Met de workshop van Stichting Cross Your Borders ga je aan de slag met de verschillende problemen die spelen rond vlees en presenteert jouw visie de groep!

 

 

Ben je geinspireerd door deze sneak preview?

Meld jouw Eco-Team dan snel aan voor de Inspiratiedag. 

Datum: Vrijdag 27 september 2019

Tijd: 13.00 - 17.00

Locatie: Helicon College Eindhoven

Aanmelden: www.eco-schools.nl/nieuws/inspiratiedag