Ben jij goed in organiseren en heb je affiniteit met schrijven en/of social media? Wil jij graag leerlingen, docenten en schoolbesturen ondersteunen op het thema duurzaamheid? En wil jij ervaring opdoen op gebied van positieve gedragsverandering en klimaat? Dan is dit de stageplek voor jou!

Over SME en Eco-Schools

SME is een duurzaam adviesbureau dat mensen stimuleert tot duurzaam denken én doen. Wij doen dat vanuit de overtuiging dat gedragsverandering essentieel is in duurzame transities. Met twintig betrokken medewerkers werken we vanuit ons kantoor in Utrecht aan de duurzame samenleving. We specialiseren ons op het gebied van educatie en participatie. 

Het internationale Eco-Schoolsprogramma wordt in Nederland gecoördineerd door SME. In Nederland doen er 170 scholen mee aan Eco-Schools, van basisscholen tot middelbare scholen en mbo’s. Deze scholen zijn constant bezig met het verduurzamen van hun school. Het programma werkt met ‘student-led change’ waar ideeën van leerlingen en studenten komen, en leerlingen samenwerken met docenten om dit te realiseren. Scholen kiezen zelf de duurzame thema’s waarop ze zich willen focussen: biodiversiteit, klimaatadaptatie en voedsel tot de sociale omgeving, diversiteit en inclusie en energie.

Over de stage

Vanaf dag één van je stage hoor je bij SME en ondersteun je team Eco-Schools. Tijdens je stage zijn er volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen in het team van zes enthousiaste adviseurs. Je hebt een divers takenpakket waarbij je het team ondersteunt in het dagelijks runnen van het programma. Denk hierbij aan:

 1. het maken van content voor de website eco-schools.nl en de social media kanalen Instagram en Linkedin. De content gaat o.a. over de tien thema’s van Eco-Schools, gedragstips en interessante ontwikkelingen over klimaat;
 2. meehelpen met de allround organisatie van het Eco-Schoolsprogramma, denk aan de organisatie van de inspiratiedag voor alle Eco-scholen of webinars;
 3. contact hebben met scholen om hun goede voorbeelden uit te lichten in artikelen;
 4. meedenken over hoe we deelnemende scholen meer community gevoel kunnen geven;
 5. contact leggen met potentiële deelnemende scholen voor Eco-Schools en deze onderhouden.

Over jou

 • Je volgt een MBO, HBO- of WO-studie. Dit kan op gebied van duurzaamheid, communicatie of een andere richting.
 • Je bent goed in het plannen van je werkzaamheden en kan schakelen tussen verschillende taken
 • Je bent op zoek naar een meewerkstage voor 3-5 dagen in de week (minimaal 5 maanden), vanaf september 2023
 • Je vindt het leuk om teksten te schrijven en beheert de Nederlandse taal in woord en geschrift.
 • Je hebt affiniteit met duurzaamheid en/of het onderwijs
 • Je werkt proactief en kan zelfstandig werken.

Wat bieden we

 • Een afwisselende stage waarin je je op verschillende vlakken als professional kan ontwikkelen: zowel op communicatiegebied als inhoudelijk over duurzaam onderwijs.
 • Naast Eco-Schools kun je als er ruimte is ook een gedeelte van je tijd aan andere communicatietaken besteden, zoals het maken van content voor SME. Dit geven we samen in overleg vorm.
 • We nemen jouw input en ideeën serieus, maar zorgen ook voor goede begeleiding om ze uit te voeren.
 • Een stagevergoeding van €150,- per maand op basis van 5 dagen.
 • Enthousiaste en betrokken collega’s.

We horen graag van je!

Word jij enthousiast van deze stage? Mail dan jouw CV en korte motivatie naar Sarah Herforth via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., in ieder geval vóór 30 september. De stageperiode start september 2023. SME zet zich in voor een diverse organisatie en we nodigen daarom iedereen die zich herkent in deze vacature uit om te reageren.

Voor vragen over de functie kan je terecht bij Sarah Herforth: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 030 635 89 00