Wellant Boskoop.jpg

Kinderen en leraren opgelet! Dopper roept jullie op om een oplossing te bedenken tegen wegwerpplastic. Het beste idee wordt tentoongesteld! Deelname kost jou met je klas maximaal 2 uur. Wees snel want... de deadline voor deelname is 17 oktober! klik HIER

Wat is... Dopper Changemaker Challenge Junior

De Dopper Changemaker Challenge Junior is een internationale wedstrijd waarin 8- tot 12-jarige leerlingen strijden om het beste idee om de oceanen te redden van wegwerp plastic. In twee uur begeleid je jouw klas - middels de methode van ontwerpend leren -  van kennis over het plastic probleem naar het ontwerpen van een oplossing voor dit probleem. Ze werken tegelijkertijd ook aan hun communicatieve vaardigheden en kritisch denken. En dat allemaal terwijl ze creatief bezig zijn om coole, nieuwe ideeën te bedenken. Volg deze link om het lesmateriaal te downloaden. De oplossingen kunnen tot en met 17 oktober hier worden geüpload.

Waarom meedoen werkt 

Door mee te doen aan de challenge, geef je direct invulling aan de kerndoelen 2, 3, 4, 6, 8, 12 (Nederlands), 42, 45 (Oriëntatie op jezelf en de wereld: Natuur en Techniek) en 55 (Kunstzinnige oriëntatie). De sessie duurt in totaal slechts 2 uur.
 
Meer info nodig over de challenge?
Kijk hier! 
 
Vragen?
Mail gerust naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
Succes!  

Beeld: 

Zie bijlage