neptunus-6642.jpg

Peter Smit ArtikelWil je lessen actueler maken en aansluiten bij duurzaamheid, maar mis je de tijd om dat te doen? Wil je leren hoe je duurzaam onderwijs vorm kan geven? Of wil je als Eco-Schoolsdocent je collega’s betrekken bij het verduurzamen van jullie school? Dan is de teamsessie klimaatinspiratiekaarten geschikt voor bij jou op school!

Waarom de teamsessie klimaatinspiratiekaarten?

Duurzaamheid integreren in het curriculum, zonder iets extra’s te hoeven doen, kan een uitdaging zijn. De methode ‘niet stapelen, maar vervangen’ helpt vakdocenten om duurzame alternatieven te ontwikkelen voor bestaande les(senreeks)onderdelen. In de teamsessie klimaatinspiratiekaarten oefenen deelnemers hiermee aan de hand van de klimaatinspiratiekaarten.

Praktische informatie

Doelgroep: docenten uit het VO. Vakken: aardrijkskunde, biologie, Engels, kunst, maatschappijleer, natuurkunde, Nederlands, scheikunde, wiskunde

Duur: 2 uur (fysiek op school)

Aantal deelnemers: minimaal 5 en maximaal 15 docenten (waaronder de Eco-Schoolsdocent); bij voorkeur minimaal 2 docenten uit hetzelfde vakgebied

Organisator: de Eco-Schoolsbegeleider komt naar jouw school toe om de teamsessie klimaatinspiratiekaarten te begeleiden

Prijs: €660,- voor Eco-Scholen (€900,- voor niet Eco-Scholen). In september geldt de kortingsprijs van €500,- voor Eco-Scholen. De training dient dan in september gegeven te worden. 

Leeropbrengsten

Na afloop van de training…

  • …kan je benoemen wat je al doet aan duurzaamheid in de lessen.
  • …heb je een concreet plan voor een duurzaam alternatief voor een les(senreeks)onderdeel uit het curriculum.
  • …kan je benoemen welke docentrol en bijbehorende kwaliteiten je van nature beheerst.
  • …zijn collega’s van de Eco-Schoolsdocent nauwer betrokken geraakt bij het verduurzamen van de school.
  • …kan je aan de slag met de vier thema’s hitte, droogte, wateroverlast en overstromingen in de klas.

 Een teamsessie klimaatinspiratiekaarten op jouw school?

Wil je dat de teamsessie klimaatinspiratiekaarten op jouw school georganiseerd wordt? Vraag de teamsessie klimaatinspiratiekaarten aan in etalage.

Behoefte aan meer informatie? Mail of bel met ons (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).