Openbare-Ruimte-Kerckebosch-Zeist.jpg

Smoothies maken door te fietsen, de klimaatrap horen van meester Hidde en een CD-lezer uit elkaar halen om te kijken wat er allemaal in zit. Dit kon allemaal op de Eco-Schools inspiratiedag die op vrijdagmiddag 27 september plaats vond op het Helicon Opleidingen VMBO/MBO Eindhoven. Ruim 100 leerlingen en docenten waren aanwezig om tijdens drie workshop rondes en een informatiemarkt kennis uit te wisselen en inspiratie op te doen voor nieuwe duurzame ideeën. De inspiratiedag was de manier voor Eco-Schools Nederland om mee te doen aan de klimaatstaking. Benieuwd hoe de dag was? Lees snel verder! 

20190927 134217 Inspiratiedag

Na het openingswoord van de directrice van de school en nationaal Eco-Schools coördinator Hak van Nispen kon de middag echt van start. In de aula van de school was een informatiemarkt ingericht. Verschillende externe partijen waren aanwezig met een marktkraam en om een workshop te verzorgen.

RISO was aanwezig met duurzame printers, GrowWizzKid met duurzame hapjes en verder waren Schooldakrevolutie, Cross your borders, de E-waste race en onderzoek MBO en duurzaamheid aanwezig om de leerlingen en docenten te inspireren. Zone College Zwolle had ook een plekje in de aula waar te zien was hoe zij omgaan met afval en wat voor creaties ze hier van maken.  

Workshops

Verschillende aanwezige scholen en externe partijen hebben een workshop in één van de workshoprondes verzorgd. Leerlingen en de Duurzame Docent 2018, Henk Veurink, van het Zone College Zwolle gaven een workshop over afvalverwerking, leerlingen van het Helicon Opleidingen VMBO/MBO Eindhoven hadden een proeverij van insecten, Eco-Schools Nederland gaf een workshop speciaal voor docenten en meester Hidde deed een echte klimaatrap. Tussen- en na de workshoprondes was er ruimte voor de aanwezige scholen om over de informatiemarkt te lopen en om met elkaar te praten.

De dag werd afgesloten met een gezellige borrel, waarvoor verschillende duurzame hapjes waren klaar gemaakt. Zo was er lekkere courgette- en pastinaaksoep en was er voor iedereen wat te drinken. Alle ingredienten hadden de leerlingen gekregen van winkels die dit anders weggegooid hadden. Aan het eind van de dag kregen alle bezoekers een Seepje mee. Met Seepje was je je kleren niet met zeep, maar met een duurzaam en minder vervuilend alternatief die meerdere keren gebruikt kan worden. Kijk voor een sfeerimpressie naar de foto's hieronder.   

Geslaagde dag

Vanuit Eco-Schools Nederland vonden wij het een geslaagde dag en kijkt er naar uit volgend jaar weer een inspiratiedag te organiseren. Daarnaast bedanken wij het Helicon Opleidingen VMBO/MBO Eindhoven

voor de gastvrijheid en alle externe aanwezigen voor de inspiratie en informatie.

Heb je dit jaar de inspiratiedag gemist, maar wil je er de volgende keer wel bij zijn? Hou onze website en nieuwsbrief dan goed in de gaten voor de aankondiging van de volgende inspiratiedag.

20190927 133700 Inspiratiedag

20190927 134304 Inspiratiedag

20190927 144820 Inspiratiedag

20190927 153339 Inspiratiedag