Voor leerkrachten en directies

Vrijdag 8 oktober van 15.00 tot 16.45 uur.

Webinar duurzaam onderwijs LinkedIn bericht 2

Aanleiding

Als leerkracht wil je in de klas graag aandacht besteden aan klimaatverandering, duurzaamheid, energie, grondstoffen en circulariteit. Sterker nog je wil je de leerlingen in staat stellen om nu en in de toekomst met deze vraagstukken om te gaan. Maar hoe pak je dit aan? Meld je aan voor ons webinar: ‘Duurzaamheid in het onderwijs - waar begin je?’

De Dag van de Duurzaamheid (DvdD21) is jaarlijks een uniek moment om duurzaamheid op scholen een impuls te geven. Ruimte-OKSchooldakrevolutieen Eco-Schools willen dat dit jaar doen met een webinar voor leerkrachten en directie van scholen. In dit webinar komt de verduurzaming van zowel onderwijs als schoolgebouw aan bod. Want een duurzaam schoolgebouw vormt prachtig lesmateriaal om leerlingen mee te nemen in verschillende duurzaamheidsthema’s. Zo is de installatie van zonnepanelen een mooie aanleiding om het te hebben over thema’s zoals schone energie en de energietransitie. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden.

Na dit webinar weet je:

  • hoe je leerlingen laat leren voor duurzame ontwikkeling met het eigen schoolgebouw en duurzaamheid een structurele plek geeft in jouw lessen en curriculum.
  • welke stappen je zelf kunt zetten om het schoolgebouw duurzamer te maken
  • hoe je besturen kan stimuleren om concrete stappen te zetten in de verduurzaming van het schoolgebouw.

Het ideaalbeeld is een duurzaam schoolgebouw dat een goede en gezonde leeromgeving biedt, zodat je direct ziet hoe duurzaamheid daar vorm krijgt.

Programma

Bekijk het volledige programma hier.

Aanmelden

Aanmelden kan via de link: http://eepurl.com/cV0ce5