Zone.college Twello (2).jpg

two girls doing school works 1720186

Leeds DEC (in het Verenigd Koninkrijk gevestigd Development Education Centre) is op zoek naar basisscholen die ideeën voor onderwijs over klimaatverandering en klimaatactie willen ontwikkelen en delen, als onderdeel van een Erasmus-bod. Leeds DEC is de toonaangevende leverancier van wereldwijde educatieve diensten in West Yorkshire met een van de grootste selecties van burgermiddelen over onderwerpen als eerlijke handel, mensenrechten, duurzaamheid en sociale rechtvaardigheid.

Ze zijn op zoek naar 3 of 4 basisscholen om deel te nemen voor 2 jaar. Gedurende deze internationale samenwerking zullen scholen profiteren van een scala aan activiteiten, zoals:

  • Deelnemen aan CPD-training over klimaatverandering / klimaatactie https://connecting-classrooms.britishcouncil.org/ourses/global-teacher-award-level-1
  • Samenwerken aan een (Europees) ‘Klimaatcurriculum voor Europa’ (ontwikkeld door Leeds DEC en de Universiteit van Leeds)
  • Leerlingen ondersteunen bij het ontwerpen / uitvoeren van acties ter bewustmaking van klimaatcrisis
  • Deelnemen aan de Global Teacher Award Level 1 (cursus British Council Connecting Classrooms) en bijscholing over pedagogie over klimaatactie
  • De resultaten verspreiden en goede praktijken delen met andere lokale scholen

Zie hun website voor meer informatie over Leeds DEC:
www.globalschools.org.uk

Om je interesse kenbaar te maken, kun je Hannah Langdana e-mailen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De deadline voor het indienen van het financieringsbod is 23/04/20.