neptunus-6642.jpg

Kennisnet heeft een model ‘Duurzaamheid en ict’ ontwikkeld voor scholen in het po en vo. Voor Eco-Schools scholen is dit een interessant model, omdat het inzoomt op de ict-kant van duurzaamheid. Twee vragen staan hierbij centraal: Hoe kan je de ICT-infrastructuur van de school verduurzamen? En: Hoe kan je ICT inzetten om de school te verduurzamen? Het model geeft hiervoor praktische tips, voorbeelden en inspiratie.

Verduurzamen van ict


Hierbij gaat het om de duurzaamheidsaspecten van de ict-infrastructuur en ict-apparatuur zelf. Dit onderwerp is vooral bedoeld voor ict-managers, facilitair managers, duurzaamheidsmanagers en schoolleiders. Het gaat hierbij om het beperken van de milieu-impact (minder energieverbruik en e-waste).

Verduurzamen met ict

Hierbij wordt ict ingezet om andere processen duurzamer te maken. Dit onderwerp is vooral bedoeld voor facilitair managers, duurzaamheidsmanagers, schoolleiders en leraren. Het gaat dan bijvoorbeeld om een reductie van het energieverbruik door meten en monitoren. Ook kan je denken aan de inzet van ict bij lessen over duurzaamheid.

Je vindt het model hier.

Vanuit Eco-Schools hebben we feedback gegeven tijdens het ontwikkelen van het model. Ook zal je in het model zelf Eco-Schools en de Eco-scan een aantal keer tegenkomen.