Zone.college Twello (2).jpg

 

notes macbook study conference 7102

Nu het erop lijkt dat de kinderen weer bijna naar school mogen, is dit de uitgelezen kans voor ouders om nog eenmaal uit te blinken met het thuisonderwijs. Het milieuprogramma van de VN (UNEP) maakte samen met TED-Ed (de educatieve tak van TED-x) een gratis lesprogramma voor kinderen van 5 tot 18 jaar. In dertig dagen leren zij alles over het milieu, de natuur en duurzaamheid.

Het programma is een directe reactie op de coronacrisis. Kinderen over de hele wereld zitten thuis en moeten via videoverbindingen les krijgen, of direct van hun ouders. Deze docenten kunnen wel wat rust gebruiken, dacht het UNEP. In twee weken tijd verzamelde de organisatie tientallen verenigingen, bedrijven en overheden om filmpjes, opdrachten en ander lesmateriaal te maken.

Voor alle leeftijden

De lesprogramma's zijn voor kinderen van 5 tot 18. De opdrachten worden aangepast aan de leeftijd; TED-Ed denkt zelfs dat de video's en opdrachten voor alle leeftijden leuk zijn. De eerste week aan opdrachten staat al online. Tot 5 juni volgt er elke werkdag een nieuwe aflevering.

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl