Openbare-Ruimte-Kerckebosch-Zeist.jpg

Op 10 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid voor het onderwijs. Op deze dag wil Eco-Schools Nederland alle scholen stimuleren een steentje bij te dragen aan een duurzame toekomst. Deel duurzame initiatieven en laat zien dat we met zijn allen bijdragen deze dag. Wat doen jullie deze dag?

Impressie van activiteiten

De Dag van de Duurzaamheid voor het onderwijs is geschikt van kinderopvang tot universiteit, voor ieder schooltype zijn activiteiten georganiseerd met Leren voor Morgen als initiatiefnemer. Door het hele land besteden scholen extra aandacht aan duurzaamheid. Zo wordt voor het basisonderwijs een speciale voorleesactie georganiseerd, op het voortgezet onderwijs en het MBO praktijklessen gegeven en op het HBO en WO worden verschillende lezingen georganiseerd over onder andere de energietransitie en de verborgen impact van vervoer.Dag van de Duurzaamheid Onderwijs

Aanmelden activiteiten

Doen jullie ook mee aan de Dag van de Duurzaamheid in het onderwijs? Super! Zorg ervoor dat je de activiteit aanmeldt via www.dagvandeduurzaamheidonderwijs.nl. Zo laten we zien dat alle scholen verspreid door Nederland er aandacht aan geven. Deel daarnaast jullie actie met foto’s en video’s via social media, tag ecoschoolsnl in je post en wie weet delen wij jouw bericht!

Aanmelden als Eco-School

Is jullie school nog geen Eco-School? Dan is 10 oktober een mooi moment om te starten met Eco-Schools en te gaan voor blijvende duurzame verandering binnen de school.

Ontstaan Dag van de Duurzaamheid voor het onderwijs

Tot 2018 organiseerde Urgenda op 10 oktober de Dag van de Duurzaamheid. Urgenda is daar vorig jaar mee gestopt met het idee dat elke dag de Dag van de Duurzaamheid is. De coöperatie Leren voor Morgen pakt het stokje over en organiseert vanaf 2019 op 10 oktober de Dag van de Duurzaamheid voor het onderwijs. De Sustainable Development Goals staan hierbij centraal. Eco-Schools Nederland is één van de partners van de coöperatie en ondersteund dit initiatief.