Bosseschool (4).jpg

Wist je dat er supporters zijn van Eco-Schools? Supporters van Eco-Schools zijn duurzame organisaties, zorgvuldig geselecteerd door ons, die scholen willen helpen verduurzamen. Wie zijn nu al supporter en waarom? Lees verder!

Waarom zijn er supporters?

Scholen die deelnemen aan Eco-Schools, willen hun onderwijs en gebouw verduurzamen. Hierbij ontstaat vaak de behoefte aan een concreet aanbod. Met supporters van Eco-Schools brengen wij vraag en aanbod bij elkaar. Wij selecteren organisaties die scholen tips geven en helpen om hun onderwijs, gebouw en buitenruimte te verduurzamen.  Om leerlingen en studenten nog beter voor te bereiden op de toekomst is een link tussen het onderwijs en het bedrijfsleven belangrijk. Supporters maken deel uit van de community en dragen bij aan de duurzame beweging op school.

Wat bieden supporters?

Supporters kunnen scholen helpen bij de verduurzaming. Dit doen ze door onder andere lesmateriaal aan te bieden, denk aan Fungi Factory met een kweekstelling voor oesterzwammen, of producten zoals energiezuinige printers, gerecycled wc papier of gerecyclede schriftjes aan te leveren via de afdeling inkoop. Ook bieden supporters projecten aan die voor een Eco-team interessant zijn om aan mee te doen, zoals de Grote plantenjacht. Ze dragen dus altijd bij aan het educatieve aanbod in lijn met het Eco-Schoolsprogramma.

Wie zijn al supporter van Eco-Schools?

Momenteel hebben we al een aantal supporters die ons programma steunen. Van Riso, een bedrijf dat streeft naar veilig, milieubewust en gezond afdrukken tot Zuenco die het tij tegen waterschaarste en klimaatverandering probeert te keren. Bekijk al onze supporters hier. Wij zijn ook benieuwd naar wat voor inspiratie, lesmateriaal of product jullie op zoek zijn. Laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dan gaan we ons best doen voor je om hier een geschikte organisatie voor te vinden.