Zone.college Twello (2).jpg
Basisonderwijs
Deelnemer sinds: 01-11-2018
Adres: Kelvinstraat 3
6227VA
Maastricht
Provincie: Limburg
Telefoon: 043-3671335
https://www.kcdevlinderboom.nl

Een gemotiveerde school en een gemotiveerd Eco-kids-Team. Trots op de ECO code, trots op de groene vlag die voor de school wapperd. Komt dat zomaar aanwaaien? Nee, we zijn er regelmatig mee bezig. Samen met het CNME, het SDG onderwijs platform en met diverse collega's bouwen we aan een duurzame visie op onderwijs, die in onze genen zit. We hebben met de methodiek van The Natural Step de doelen bepaald voor 2030. Ambitieus maar haalbaar. 

1. Afval; in 2030 heeft KC de Vlinderboom geen “niet afbreekbaar afval” meer. We maken waar mogelijk enkel gebruik van natuurlijke materialen en recyclen organisch afval tot compost in de eigen schooltuin.

 

2. Community: In 2030 heeft KC de Vlinderboom een duurzaam netwerk in de wijk Heer en omstreken opgebouwd met bewoners, bedrijven, instellingen en verenigingen en alle betrokkenen van dit kindcentrum.

 

3. Energie: in 2030 is KC de Vlinderboom energie-positief en draagt bij aan het verduurzamen van de omgeving.

 

4. Gezonde leefstijl: KC de Vlinderboom is een gezond kindcentrum met aandacht voor allen: Wij eten gezond! Wij bewegen iedere dag! Wij letten op elkaar!

 

5. Gebouw: In 2030 is KC De Vlinderboom een circulair gebouw dat gebruik maakt van duurzame materialen in een groene omgeving.

 

6. Educatie: in 2030 is iedereen in KC De Vlinderboom zich bewuster van en vaardiger in zijn/haar rol als duurzame wereldburger voor nu en toekomstige generaties.

 

 In ons schoolplan (2020-2024) hebben we structureel de SDG's als leidraad voor onze ontwikkeling gekozen. Klein waar het kan maar ook groot als het mogelijk is. Bewustwording en ervoor zorgen dat het in de genen van kinderen, ouders, leerkrachten en community is verankerd.  We gaan ervoor.