Zoom Light on Small visual

De zon begint te schijnen en de vogeltjes zijn weer aan het fluiten. De lente komt eraan en dat betekent naar buiten!

Scholen kunnen met microscopen aan de slag en met het leuke lesmateriaal van ZOOM, Light on Small: voor groep 7 en 8 of voor de eerste en tweede klas van de middelbare school. Een lespakket van vier tot vijf lessen, waarbij de leerlingen gaan kijken naar de wondere wereld van kleine dingen. Of het nu om beestjes, plantjes, mos, afval of de grond is, alles ziet er totaal anders uit als je het 20 keer vergroot. Leerlingen onderzoeken hoe leven, overleven en samenleven werkt, in de thema's ecosysteem, planten en dieren.

Dankzij Nikon kunnen scholen veldmicroscopen in lenen voor in de klas. De EZ-Micro is een draagbare veldmicroscoop voor gebruik buitenshuis die gedetailleerde, stereoscopische observatie bij 20x vergroting mogelijk maakt van verschillende onderwerpen zoals insecten, planten en mineralen.

Voor dit project zoeken we enkele NME-centra die deze microscopen (inclusief het lespakket) uit willen lenen aan hun scholen. Utrecht Natuurlijk heeft bijvoorbeeld er een leskist van gemaakt:

Naast NME-centra kunnen ook scholen zich los aanmelden voor dit project.

Leskist.jpeg

Meld je aan!

Deadline: reageren voor 10 mei 2023
Voor vragen kan je mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.