neptunus-6642.jpg

Vorig jaar hebben we een bericht verspreid t.a.v de lockdown waarin wij vermeldden dat er geen financiële tegemoetkoming voor de Eco-Scholen is, behalve voor scholen die in januari gestart waren. Voor de middelbare scholen blijft het nog spannend, maar PO-scholen mogen in februari weer open. In dit artikel vertellen we het coronabeleid van Eco-Schools en delen we tips over hoe je actief kunt blijven in de coronatijd.

De recente berichtgeving vertelt dat basisscholen in februari 2021 weer open gaan. Middelbare scholen volgen nog langer online les. Een groot deel van de lockdown viel bovendien in de kerstvakantie, maar juist daarna is het fijn om weer lekker aan de slag te kunnen met het Eco-team.

Ons coronabeleid

 • Bij audits zullen we coulant zijn. Een (gedeeltelijke) online audit is ook mogelijk. Zo loopt jullie Eco-school zo min mogelijk vertraging op;
 • Begeleiders staan te popelen om de gemiste begeleidingsmomenten vanaf februari in te halen en jullie op weg te helpen;
 • Bij vragen of voor maatwerk kan je rechtstreeks contact opnemen met Eco-Schools landelijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tips voor Eco-Scholen tijdens corona

Wij geven je graag een aantal tips om ook online en in coronatijd actief te blijven als Eco-team!

 • Kom naar de gratis online Inspiratiedag van Eco-Schools op 11 maart van 14-16:30 uur! Leerlingen mogen om 15:30 uur al gaan. Op deze middag delen we tips, praten we met experts en wisselen we ervaringen uit met andere Eco-teams. 
 • Maak het online werken leuk! Gebruik werkvormen van Bright Future Lab (het coronacadeautje van Eco-Schools), of doe hier meer inspiratie op! 
 • Zorg dat vergaderingen met je Eco-team kort en bondig zijn. Als je subteams per thema maakt en hen tussentijds via (video)bellen of chat laat overleggen, kan je met de groep als geheel kort verslag doen van de activiteiten per subteam
 • Bespreek de verwachtingen nog explicieter dan fysiek: hoe vaak wil het team bij elkaar komen?
 • Wees creatief in het geven van updates aan elkaar. Kun je ook een mindmap, poster, foto of video maken om elkaar ideeën en acties te laten zien per thema?
 • Maak jouw Eco-team online zichtbaar(der)! De coronasituatie maakt het nodig om creatieve oplossingen te bedenken. Wat kun je online en vanuit huis wél doen?
  1) Vergroot je online bereik van jouw Eco-Schools social media. Kun je campganes gaan bedenken en meer volgers krijgen? Volg bijvoorbeeld Plukonline op Facebook of Instagram en krijg wekelijks hele handige tips over succesvolle posts, reels en feeds. Vergeet ook niet het instagram account van Eco-Schools Nederland te volgen om up-to-date te blijven!
  2) Wees creatief met life hacks thuis. Lees daarover alles in het artikel over trash hacks, van Eco-Schools international. Je kunt t/m 25 maart jouw inzending van 1 minuut insturen.