neptunus-6753.jpg

Eco-Schools is hét wereldwijde programma voor scholen die met leerlingen werk maken van duurzaam denken en doen. Al meer dan 59.000 scholen in maar liefst 68 landen zijn actief binnen Eco-Schools. In Nederland is Eco-Schools geschikt voor basisscholen, middelbare scholen en mbo-instellingen. De kracht van Eco-Schools zit in de uitwisseling tussen scholen. Eco-Schools ondersteunt en verbindt scholen die samen willen leren om de wereld zo steeds een beetje mooier te maken!

Zij doen al mee

In Nederland zijn 162 scholen actief binnen Eco-Schools. Onderstaande kaart geeft alle deelnemende scholen weer. Van elke school zie je welke mijlpalen al zijn bereikt; scholen die meedoen aan Eco-Schools werken in verschillende stappen toe naar de Groene Vlag. Tijdens het proces komen scholen in aanmerking voor het Bronzen certificaat en het Zilveren certificaat van Eco-Schools. Scholen met een witte vlag hebben nog geen certificaat of Groene Vlag ontvangen.

Bekijk alle scholen

Sluit je aan bij de community

Wil jij ook met je leerlingen aan de slag voor een duurzame toekomst? Of ben je al actief en wil je de volgende stap zetten? Wil je concrete handvatten en begeleiding voor de verduurzaming van jullie school? Dan is Eco-Schools er ook voor jou.

Zij doen al mee!

Deelnemers Brons 103
Deelnemers Zilver 85
Deelnemers Groen 67
Totaal: 161

Word Eco-School en hijs samen de groene vlag!