Aeres Nijkerk (2).jpg

Duurzaamheid leeft. Veel mensen maken zich zorgen over hoe we met onze planeet omgaan. Ook jongeren willen verandering zien en snel stappen zetten richting een tijdperk waarin het maken van duurzame keuzes gewoon is. Hoe spring je als school op deze ontwikkeling in? Wietske legt uit hoe Eco-Schools het antwoord op jullie vragen kan zijn!

Vernieuwing Eco Schools wereldwijde beweging van duurzame scholen

Integrale aanpak

Hoe zorg je dat duurzaamheid een integraal onderdeel wordt van het pakket aan vaardigheden en kennis dat je aan de huidige en volgende generaties wilt meegeven? Deze vraag klinkt voor veel scholen als een grote opgave in de oren, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Met praktische en concrete stappen kun je elke dag een verschil maken. Eco-Schools helpt scholen om op een voor leerlingen, docenten en ouders aansprekende manier te verduurzamen. Het programma biedt houvast, kennis, ondersteuning en een unieke aanpak die de leerling centraal stelt. Daardoor wordt duurzaamheid op school voor iedereen behapbaar, leuk en leerzaam!

Energie en motivatie

Wij zien in onze audits terug dat scholen mooie resultaten behalen ten aanzien van de tien duurzaamheidsthema’s. Maar wat misschien nog wel het meest waardevol is, is de energie en motivatie die vrijkomt doordat leerlingen aan zet zijn. Leerlingen ontdekken hoe ze hun talenten samen met die van anderen kunnen inzetten voor een betere wereld. Ze ervaren dat je vanuit enthousiasme en betrokkenheid anderen inspireert en beweegt. Kortom, allemaal ervaringen die een leven lang van pas komen, perspectief bieden en duurzaamheid als vanzelfsprekend maken. Lees hier meer over het programma. 

Doe jij ook mee?

Beste leerkracht, schooldirecteur, leerling, ouder of conciërge: breng jij het balletje aan het rollen binnen jouw school? Meld je school aan voor Eco-Schools of neem contact met ons op. Samen onderzoeken we wat een logische eerste stap voor jouw school is. Wil je eerst meer weten over wat deelname precies inhoudt? Kijk rustig rond op onze website, download de brochure of meld je aan voor het webinar op 12 april!

Nieuwe collega

Wietske werkt nog maar net voor Eco-Schools. Als projectleider natuureducatie bij IVN scholen stimuleerde zij om de klas uit, het bos in te gaan. Nu hoopt zij scholen juist te inspireren om het enthousiasme van kinderen over buiten, naar binnen te halen: het klaslokaal en de school in. Met de school als dé plek om te experimenteren en uit te proberen hoe je door samenwerking de dingen bijna net zo perfect kunt regelen als buiten. Wietske hoopt bij te dragen aan een gesmeerd veranderproces door de bredere samenwerking in Nederland optimaal af te stemmen op de behoefte van scholen. Makkelijk en bruisend!