Aan de slag met de Sustainable Development Goals (SDG’s) – De Global Challenge!

Global Exploration biedt basis- en middelbare scholen verschillende activiteiten aan om wereldburgerschap te stimuleren. De Sustainable Development Goals (ook SDG’s/ Global Goals genoemd) zijn een belangrijkaandachtspunt tijdens de Global Challenge dag(en) en zullen gebruikt worden als rode draad tijdens alle activiteiten. 
De Global Challenge bestaat uit vier onderdelen:

  • Een workshop over de Sustainable Development Goals. Wat zijn deze doelen? Waarom bestaan ze? Heb jij hier, als docent of leerling, zelf mee te maken op dagelijkse basis?
  • My Climate Action; een digitaal klimaatspel waar leerlingen in tweetallen gaan leren over het klimaat en klimaatverandering. Door middel van een stuk gamification dat terugkomt in het spel, het sparen van punten en het “unlocken” van dieren in het bos worden de leerlingen extra gemotiveerd om hun best te doen tijdens allerlei meerkeuzevragen over hoe het klimaat werkt.
  • Global Classroom; tijdens een digitale expeditie leren de jongeren meer over de thema’s van de Sustainable Development Goals en maken kennis met allerlei leeftijdsgenoten door het kijken van filmpjes en het beantwoorden van vragen.
  • Global Escape; de tijd tikt. Leerlingen hebben één uur om te ontsnappen. Tijdens deze interactieve escape tocht door school moeten er allerlei puzzels en raadsels worden opgelost. June, werkzaam bij de Verenigde Naties, heeft hier hulp bij nodig om zo het SDG-verdrag te laten bestaan. Goede communicatie en stressbestendigheid is key.
    Aangezien de Sustainable Development Goals alle denkbare thema’s (duurzaamheid, klimaat, vrede, gendergelijkheid, etc.) behandelt, kan er samen met de school een themadag of bepaalde focus worden gegeven. Dit alles naar aanleiding van de wensen van de school. 

Interesse? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en stuur de volgende flyer alvast door naar collega’s:

Download flyer Global Challenge

Meer over Global Exploration

Global Challenges