Eco-Schools is een programma van de grootste organisatie voor natuur- en milieueducatie ter wereld: de Foundation for Environmental Education (FEE). Het programma bestaat al sinds 1994.
Internationale uitwisseling
Over de hele wereld werken meer dan 49.500 scholen met de aanpak van Eco-Schools. Samen vormen zij dé wereldwijde beweging van duurzame scholen. We delen de opdracht om een duurzame toekomst te realiseren. Samen maken we het verschil! Door internationale uitwisseling krijgen leerlingen een rijk beeld van wat duurzame ontwikkeling in verschillende contexten inhoudt. Hebben jullie hierin interesse? We brengen je graag in contact.
Lees meer over internationale uitwisseling
Eco-Schools en de SDGs
Eco-Schools is officieel erkend door de Verenigde Naties. De VN heeft voor 2030 zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDGs) vastgesteld. Deze doelen moeten ervoor zorgen dat de wereld een fijnere plek wordt om te leven. Voor iedereen. Met Eco-Schools draag je als school bij aan het behalen van meerdere van deze doelstellingen, bijvoorbeeld op het gebied van afval, voedsel, biodiversiteit of klimaat.
Lees meer over de Sustainable Development Goals
Geschiedenis
Eco-Schools is in 1992 ontstaan door de Foundation for Environmental Education (FEE) als invulling van de afspraken van de VN-conferentie 'Environment and Development'. In 1994 is het programma ontwikkeld en is er een pilot uitgevoerd in Wales, Denemarken en Engeland, waarna het concept in verschillende landen is overgenomen.
Lees meer over de geschiedenis van Eco-Schools
Andere duurzame programma's FEE
Naast Eco-Schools heeft FEE nog vier andere programma’s:
- Blauwe Vlag, voor schone en veilige stranden en jachthavens
- GreenKey, voor duurzame bedrijven in de toeristische en recreatieve branche
- Young Reporters for the Environment, voor jongeren die aan de slag willen met onderzoek, fotografie en journalisme
- Learning about Forests, voor buiten leren en betekenisvolle ervaringen in het groen. In Nederland wordt dit ingevuld met het project Tiny Forest.