Historie

Het keurmerk Eco-Schools is in 1994 ontwikkeld door de Foundation for Environmental Education (FEE) als invulling van de afspraken van de VN conferentie 'Environment and Development'. In Wales, Denemarken en Engeland is een pilot uitgevoerd, waarna het concept in verschillende landen overgenomen.

internationaal

Internationaal netwerk

Eco-Schools is ’s werelds grootste keurmerk voor duurzaamheid op school. Door mee te doen maken leerlingen deel uit van een duurzame beweging onder 68 landen. Maar liefst 51.000 scholen en 19 miljoen leerlingen doen er wereldwijd aan mee! Deelnemende scholen uit Nederland brengen wij graag in contact met scholen in andere landen. Het is voor leerlingen erg leerzaam om een thema als klimaat of voedsel te bespreken met leerlingen uit een heel ander land. Wil je hier meer over weten? Kijk dan bij het project Twinning

Internationaal project

Eco-Schools Nederland neemt deel aan het internationale AGREE-project. Samen met vijf scholen uit Nederland, Frankrijk, Zweden, Hongarije en Griekenland ontwikkelen we binnen dat project een Eco-Schools app voor het uitvoeren van de Eco-Scan. Het project wordt financieel ondersteund vanuit het Erasmus+ programma van de Europese Unie. Lees meer over het project op erasmus-agree.eu.

Andere duurzame programma's FEE

Naast Eco-Schools heeft FEE-international nog vijf andere programma’s:

Doe ook mee en behaal de Groene Vlag!