Eco-Schools4.jpg

Begeleider school

Als deelnemende school heb je vooral contact met jullie Eco-Schoolsbegeleider. Verspreid door Nederland zijn een heleboel begeleiders actief. De contactgegevens van alle begeleiders en organisaties daarachter vind je in dit overzicht:

Bekijk alle begeleiders van Eco-Schools

Team Eco-Schools Nederland

Het team van Eco-Schools Nederland bestaat uit de volgende enthousiaste en betrokken mensen. Zij helpen je graag met informatie, training of het doen van audits.

Wietske Stoelinga

Programmamanager

(030) 635 89 06
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Anne Remmerswaal

Specialist onderwijs & ontwikkeling

Hak van Nispen

Auditeur

Machiel van Lieshout

Technische helpdesk

Frank van Doorn

Financiële administratie

Over Eco-Schools Nederland

Eco-Schools is een programma van de grootste organisatie voor natuur- en milieueducatie ter wereld: de Foundation for Environmental Education (FEE). In Nederland is Eco-Schools eigendom van IVN Natuureducatie. De coördinatie is uitbesteed aan SME. Wij, de mensen van SME, zijn ervan overtuigd dat mensen het verschil maken richting een duurzame toekomst. Vanuit SME brengen wij mensen in beweging. Dit doen we door ze te stimuleren om binnen hun eigen situatie stappen te zetten richting duurzaam denken en doen. In het onderwijs, voor overheden en met bewoners. Ons motto: duurzaamheid is mensenwerk.

Leren voor de wereld van morgen

Eco-Schools is één van onze initiatieven om jongeren te helpen leren voor de wereld van morgen. Van docententrainingen voor duurzaam onderwijs tot ondersteuning bij gemeentelijk beleid op het gebied van duurzaamheidseducatie: we voeren allerlei projecten uit om scholen te helpen om duurzaamheid op een samenhangende manier aandacht te geven. Daarbij werken we nauw samen met centra voor natuur- en milieueducatie (NME), maatschappelijke organisaties, overheden en het bedrijfsleven.

Lees meer over SME

Leren voor Morgen

SME is actief lid van de coöperatie Leren voor Morgen. Het doel van Leren voor Morgen is om duurzaamheid in het DNA van het onderwijs te verankeren. Dit doen we aan de hand van een integrale aanpak: de Whole School Approach.

Lees meer over Leren voor Morgen