Iedereen kan helpen de 17 werelddoelen te behalen. Doe je mee?

BissBiss-Educatie ontwikkelt lesmaterialen voor het basisonderwijs. Goals2030 is een lesmethode die leerlingen en leerkrachten uitdaagt om de wereld een stukje mooier te maken. Leerlingen krijgen kennis van de 17 werelddoelen (SDGs) door te werken aan uitdagende, creatieve en actuele opdrachten die vakoverstijgend zijn en aansluiten bij burgerschapsonderwijs.

Het doel van het lesmateriaal is dat leerlingen kennis krijgen van de werelddoelen, hierover nadenken, een mening vormen, zich uitspreken en ook echt een stem krijgen om de wereld een beetje mooier te maken. Kinderen hebben vaak hele mooie en creatieve ideeën. Zij zijn de generatie van de toekomst. Hoe mooi is het om als leerkracht samen met leerlingen een maatschappelijke wereldreis te maken naar 2030?

Goals2030 laat leerlingen op een creatieve en uitdagende manier kennis maken met de 17 werelddoelen. Het onderwijsmateriaal bestaat uit 70 (opdracht)kaarten en een website mét actuele en inspirerende filmpjes. Leerlingen krijgen kennis van de 17 werelddoelen en worden zich meer bewust van de wereld om hen heen.

De opdrachten zijn actueel, uitdagend, vakoverstijgend en sluiten aan bij burgerschapsonderwijs. Voorbeelden van opdrachten zijn: het watergebruik onderzoeken van de toiletten op school; in gesprek gaan over kinderrechten; rappen over discriminatie en een duurzaam vervoermiddel ontwerpen voor mensen én honden.

De website met filmpjes en informatie én de kleurrijke opdrachten maken Goals2030 tot een veelzijdig lespakket waar de leerlingen met veel plezier aan zullen werken.

www.bissbiss-educatie.nl

 

bissbiss goals2030