Doe jij mee aan de Zoom fotochallenge? Met de Zoom: Light on Small fotochallenge ga je als klas aan de slag met een creatief lespakket waarbij je de natuur op microniveau bekijkt. Kom op een nieuwe manier in contact met de natuur met je leerlingen én maak hierbij kans op Nikonverrekijkers voor jouw school!

De natuur in het klein

Met Zoom: Light on small inspireert Eco-Schools al een aantal jaar, samen met NDE-centra, scholen om aan de slag te gaan met de natuur in het klein. Want er krioelen allerlei beestjes, bacteriën en schimmels in de bodem die een essentieel onderdeel vormen van ons ecosysteem. Onder de microscopen van Nikon zie je zo een kant van de natuur die we normaliter niet zien. Leerlingen onderzoeken hoe leven, overleven en samenleven werkt, in de thema's ecosysteem, planten en dieren.


Het lespakket Zoom: Light on small en de bijbehorende microscopen, zijn aan te vragen via onderstaande NDE-centra:

  1. Hertenkamp (Enkhuizen)
  2. De Grote Rivieren (Maasdriel, West Maas en Waal, Zaltbommel)
  3. Natuur en Milieuorganisatie Overijssel
  4. Papaver Delft
  5. Utrecht Natuurlijk
  6. Natuur- en milieueducatie Haarlem
  7. Stichting GreenArtLab (Zwolle)
  8. Stad & Natuur Almere

Je kan je alleen aanmelden wanneer je school zich in één van deze regio’s bevindt.

Fotochallenge

Door het lespakket te volgen heb je een unieke activiteit met je klas. Maar er valt ook nog iets te winnen! Door een foto in te zenden waar jouw leerlingen bezig zijn met de microscopen, maak je kans op Nikon verrekijkers voor jouw school.

De challenge is voor de eerste en tweede klas van middelbare scholen en groep 7 en 8 van de basisscholen. De start- en einddatum van de foto challenge zijn:

Startdatum: 1 maart

Einddatum: 31 mei

Hoe doe je mee?

Eco-Schools Nederland bepaalt welke school de winnende foto heeft opgestuurd. Hiervoor moet de foto aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • De foto laat zien hoe leerlingen enthousiast bezig zijn met de microscopen.
  • Dit mag buiten of binnen zijn.
  • Het is zichtbaar wat leerlingen onder de microscoop aan het bekijken zijn.
  • Gezichten van de kinderen zijn niet herkenbaar.
  • Grootte van de foto: vaak zijn foto’s gemaakt met een telefoon van goede grootte, maar zorg wel voor goede belichting en een minimale resolutie van 300 dpi*.
  • De foto moet horizontaal genomen worden, niet verticaal.
  • Je upload de foto via deze webpagina.
  • Nikon merk moet zichtbaar zijn.
  • Er wordt één foto ingezonden als nominatie voor de challenge. Meerdere foto’s zijn welkom zolang duidelijk is welke foto genomineerd is vanuit de school, en dit heeft geen invloed op de win-kans.

De beoordeling wordt gedaan op basis van creativiteit en originaliteit. De foto’s worden tevens gebruikt voor publicaties in het netwerk van SME, Eco-Schools en Nikon.

Foto’s die niet geldig zijn:

  • Van wat er onder microscopen ligt.

*300 dpi staat voor dots per inch. Dit geeft aan hoeveel pixels van de afbeelding in één inch (=2,54 centimeter). 300 is de resolutie die wij graag ontvangen van de ingezonden foto’s.

Na de einddatum zal een winnaar bekend gemaakt worden. Dit wordt gedeeld via verschillende kanalen, zoals sociale media, Eco-Schoolswebsite, nieuwsbrieven.

Upload hier jouw foto!

Digitale Eco-scan

checkbox

Gebruik de online scan op je school

Ga naar de digitale Eco-scan