Nationale Boomfeestdag

Alle onderwijstypen
nationale-boomfeestdag
  14 maart 2018

De Nationale Boomfeestdag wordt in Nederland jaarlijks gehouden op de derde woensdag in maart. Het doel van Stichting Nationale Boomfeestdag is om kinderen meer inzicht, kennis en begrip voor bomen bij te brengen. Door middel van natuureducatie beleven zij de wondere wereld van bomen, leren kinderen het belang van bomen voor een duurzame leefomgeving en worden ze geïnspireerd zelf hun steentje hieraan bij te dragen.

Natuureducatie Nationale Boomfeestdag

Om de natuureducatie verder uit te dragen, organiseert de Stichting Nationale Boomfeestdag al 60 jaar, rond het begin van lente, de “Nationale Boomfeestdag”. Het streven is om elk kind in zijn of haar basisschooltijd minimaal één eigen boom te laten planten (One Tree per Child). Omdat dit vaak de eerste natuurervaring is, wordt dit nooit meer vergeten. En als kinderen eenmaal enthousiast zijn gemaakt over de waarde van bomen en natuur, zullen zij deze kennis vroeger of later ook weer overbrengen op ouders of andere opvoeders.

Op dit moment doen er jaarlijks 115.000 kinderen mee aan de Boomfeestdag in ruim 79% van de gemeenten. Zij planten ruim 200.000 bomen ofwel 80 voetbalvelden! Bomen worden geplant als struik of als solitaire boom. In een laan in parken, straten, pleinen, buitengebied, bossen verspreid over heel Nederland. In de jaren dat de Boomplantdag/Boomfeestdag bestaat, zijn er al miljoen bomen en struiken geplant. De Nationale Boomfeestdag is hiermee een van de grootste landelijke evenementen.

Natuureducatie bij jou op school

De organisatie van de Boomfeestdag, de ontwikkeling van educatief materiaal en de realisatie van activiteiten worden gefinancierd uit subsidie van Staatsbosbeheer en met sponsorbijdragen van diverse organisaties en bedrijven en met de verkoop van PR- en herinneringsproducten. Wil jij meer natuureducatie bij jou op school? Meld je dan aan voor Boomfeestdag!

Meer informatie: www.boomfeestdag.nl

 

Powered by iCagenda