Dierendag

Alle onderwijstypen
dierendag
  4 oktober 2017

Op 4 oktober wordt tijdens Werelddierendag extra aandacht besteed aan dieren. Door deze dag te vieren, benadrukken we dat dieren ook rechten hebben en beschermd moeten worden.

Wat kunnen scholen doen?

Scholen die zelf dieren hebben, kunnen hun dieren natuurlijk een dagje extra verwennen. Als duurzame school wil je misschien nog wel een stapje verder gaan! Zo lanceerde de stichting Wakker Dier jaren geleden al de campagne 'Eet Geen Dierendag’. Zo kun je deze bijzondere dag niet alleen gebruiken om jullie eigen huis- of schooldieren in het zonnetje te zetten, maar ook eens te denken aan de dieren in de vee-industrie. Steeds meer mensen eten bewust minder dierlijke producten of kopen duurzaam geproduceerd (biologisch) vlees en zuivel. Vegetarisch en veganistisch eten is de makkelijkste en de meest effectieve manier om dieren in de vee-industrie te helpen. De winkelmand is een machtig middel waarmee de consument direct invloed heeft op het leven van miljoenen dieren. Wakker Dier: “Op 4 oktober ‘verwennen’ we de kippen en varkens door ze niet op te eten! Dagelijks eten Nederlanders zo’n 400.000 dieren. Op Eet Geen Dierendag gaan wij voor 0!”

Ook kun je de 'Duurzame Dierendag' gebruiken juist gebruiken om aandacht te geven aan dieren ver weg. Dierendag biedt een concreet aanknopingspunt om het te hebben over de wereldwijde afname van biodiversiteit en de kwetsbaarheid van de natuur, waarvan dieren afhankelijk zijn.

 

Powered by iCagenda