Prijsuitreiking wedstrijd Duurzame Docent op de Dag van de Duurzaamheid

Alle onderwijstypen
  10 oktober 2018

Duurzaamheid in het onderwijs komt op! Steeds meer scholen en onderwijsinstellingen geven het voorbeeld en werken samen aan het neerzetten van een nieuwe standaard: duurzaam kunnen dromen, denken en doen hoort binnenkort tot het basisgereedschap waarover leerlingen beschikken wanneer ze van school komen.

Dat hebben we grotendeels te danken aan hun docenten, die zich op steeds grotere schaal inzetten voor duurzaam onderwijs. Zij zijn het die de duurzame verandering bij scholen van binnenuit aanjagen. Duurzame scholen en duurzaam onderwijs vallen of staan bij de docenten die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Dit is de reden dat de Coƶperatie Leren voor Morgen in het algemeen, en SME Advies en Duurzame PABO in het bijzonder, meer aandacht willen geven aan deze docenten, opdat er op deze manier een verdere schwung aan het duurzaam onderwijs kan worden gegeven. Het zijn immers de docenten die de kennis en waarde van duurzaamheid over moeten brengen op de leerling. Hun enthousiasme is daartoe onmisbaar.

Van 1 september tot en met 10 oktober organiseren zij daarom de wedstrijd Duurzame Docent. Op de Dag van de Duurzaamheid (10/10) vindt de prijsuitreiking plaats.

Meer informatie op www.duurzamedocent.nl

* Cartoon door Maarten Melis

 

Powered by iCagenda