Wereld Waterdag

Alle onderwijstypen
WereldWaterdag
  22 maart 2022

De wereld verandert en dat brengt nieuwe uitdagingen met zich mee voor waterbeheer en sanitatie. Klimaatverandering, bevolkingsgroei en economische ontwikkelingen vragen om duurzame oplossingen om de wereld toekomstbestendig te maken. Het World Economic Forum stelde vorig jaar dat de watercrisis gezien wordt als het grootste risico voor mondiale ontwikkeling.

In 1993 hebben de Verenigde Naties 22 maart uitgeroepen tot Wereld Waterdag voor het creëren van bewustwording over de nationale en mondiale waterproblematiek. Elk lid van de VN heeft zich gecommitteerd om deze dag te benutten voor het creëren van bewustwording bij het brede publiek en sectorpartijen over de nationale en mondiale waterproblematiek door activiteiten te organiseren die passen binnen de nationale context. Jaarlijks heeft deze dag ander thema om een aspect van de wereldwaterproblematiek te belichten.

Ook in Nederland wordt elk jaar een Wereld Waterdag georganiseerd. De organisatie van deze dag is in handen van Netherlands Water Partnership (NWP) en Aqua for All, samen met jaarlijks wisselende partners.

Meer informatie: https://www.wereldwaterdag.nl/

 

Powered by iCagenda