neptunus-6642.jpg

Ben jij een echte verbinder en wil jij graag bijdragen aan duurzaamheid in het onderwijs? Wil je ervaring opdoen binnen Eco-Schools en vind je het leuk om te netwerken, creatieve inspirerende oplossingen te bedenken voor een lerende community van Eco-scholen? Dan is dit jouw droomstage!

Wij geloven dat de beweging naar een duurzame toekomst begint bij mens- en gedrag. Daarom coördineren wij het VN-erkende internationale programma Eco-Schools in Nederland. Onze missie is om mensen te stimuleren duurzaam te denken én te doen. We richten ons op scholen in het  basis-, middelbaar onderwijs en MBO. Met hoofd, hart en handen zetten leerlingen stappen om duurzaamheid een vaste plek in de school te geven. Leerlingen worden uitgenodigd om in actie te komen en ervaren welke bijdrage zij kunnen leveren aan een duurzame samenleving

Over de stage

Vanaf de eerste dag van je meewerkstage hoor je bij SME en ondersteun je je collega’s van Eco-Schools Nederland. Je gaat aan de slag als community builder en gaat je inleven in de Eco-Scholen. Je doet onderzoek naar hoe scholen op een laagdrempelige en eenvoudige manier meer van elkaar kunnen leren, welke behoefte leeft er onder scholen, en hoe supporters kunnen bijdragen aan kennis uitwisseling / ontwikkeling. Je geeft concrete adviezen en voert deze waar mogelijk ook uit. Als jij met mensen praat, dan zie jij hun mogelijkheden, hun potentie, en daar weet je als geen ander mensen op aan te spreken en op te mobiliseren. Dankzij jouw inzet in ontstaat er beweging en dynamiek in de Eco-Schools community, en deze lijkt bijna als vanzelf zich uit te breiden! Dit betekent dat het werk erg afwisselend en divers is, maar ook dat je goed moet zijn in het plannen van je werkzaamheden en het schakelen tussen verschillende taken. 

Je krijgt bij SME veel eigen verantwoordelijkheid en volop ruimte voor jouw creativiteit en ontwikkeling. In alle werkzaamheden word je begeleid door enthousiaste collega’s die passie hebben voor hun werk.

Over jou

  • Je volgt een HBO- of WO-studie in de richting van gedragsverandering, sociologie, onderwijskunde, organisatiewetenschappen, talen en communicatie of bedrijfskunde
  • Je bent op zoek naar een meewerkstage voor 4 of 5 dagen in de week (ongeveer 5 maanden)
  • Je houdt van aanpakken en ziet nieuwe kansen om het netwerk van Eco-Schools te versterken en duurzaamheid op school nog leuker en makkelijker te maken. 
  • Je vindt het leuk om teksten te schrijven en beheert de Nederlandse taal in woord en geschrift.
  • Je bent enthousiast, proactief en kan goed zelfstandig werken.

*I.v.m het coronavirus zullen wij nog nader bepalen of je vanuit huis of deels op kantoor werkt

Wat jij krijgt:

  • Een uitdagende, leerzame stage waarbij je veel ruimte én goede begeleiding krijgt
  • Een organisatie die altijd in beweging is en waarbij jouw hulp goed gebruikt kan worden
  • Een stagevergoeding
  • Enthousiaste en betrokken collega’s

Interesse?

 Spreekt deze vacature jou aan? Reageer dan uiterlijk 20 augustus 2021. Mail dan jouw CV en motivatie naar Wietske Stoelinga via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wil je meer informatie? Stuur dan een e-mail naar het bovenstaande adres of bel 030 635 89 00. We kijken uit naar jouw sollicitatie!

*Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.