Lentiz LIFE (3).jpg
Onze Eco-scholen worden begeleid door enthousiaste begeleiders. Zij zetten zich in om scholen te ondersteunen in het duurzaamheidsproces. Maar waarom doen zij dit en wat vinden zij hier zo leuk aan? We vroegen het Louwra, Eco-schoolsbegeleider. 
 

Wie ben je en wat doe je in je werk?

Hoi, ik ben Louwra Postma, 32 jaar geleden geboren en opgegroeid in de Friese natuur. Na wat omzwervingen door binnen- en buitenland ben ik acht jaar geleden in Amsterdam komen wonen. Tijdens mijn studie Bos- en Natuurbeheer aan de WUR besloot ik dat ik mensen graag enthousiasmeer voor natuur en duurzaamheid. Ik werk inmiddels dan ook met veel plezier bij IVN Natuureducatie, waarin ik vooral projecten doe om kinderen en jongeren met natuur te verbinden. Zo plant ik geregeld Tiny Forests met basisschoolleerlingen door de hele provincie Noord-Holland, begeleid ik natuurkampen op het Woldhuis in Apeldoorn en organiseer ik samen met jongeren activiteiten over natuur- en duurzaamheidsthema’s voor andere jongeren. 
Louwra
 

Wat vind je zo leuk aan je werk?

 Ik vind het leuk dat ik in mijn werk met allerlei mensen samenwerk om de wereld een stukje groener te maken. Ik ben blij dat we dit doen vanuit positiviteit; dus niet kijken naar wat er niet goed gaat, maar juist naar wat je wèl kunt doen. Ik leg graag verbindingen tussen mensen en partijen, omdat ik denk dat je samen veel impact kunt maken. 
 

Kun je uitleggen waarom je dit dacht: hee, Eco-Schools, daar wil ik wel voor werken!

Ik vind het mooi dat Eco-schools uitgaat van de kracht van de creativiteit van leerlingen zelf. Het lijkt mij geweldig om samen met scholieren en docenten te werken aan de verschillende duurzaamheidsthema’s en die stap voor stap een plek te geven binnen de scholen. Ik hoop de Eco-teams te kunnen inspireren vanuit mijn eigen ervaring met duurzaamheid en kijk er ook naar uit wat ik zelf kan leren van de Eco-teams. 
 

Wat wil je de leerlingen in de Eco-teams meegeven?

Super dat jullie onderdeel uitmaken van een groot internationaal netwerk van scholieren en met elkaar kunnen jullie veel bereiken. Elke stap op het gebied van duurzaamheid bij jullie op school -hoe klein of groot- draagt bij aan een betere wereld nu en in de toekomst. Geweldig dat jullie je hier voor inzetten en ik kan niet wachten om samen met jullie aan de slag te gaan! 

Ook aansluiten bij het Eco-Schoolsprogramma?

Het kan! Als begeleider of zelfs als supporter. Neem contact met ons op!