Deze maand lanceren wij een nieuwe tool in de toolkit! De toolkit is de online bibliotheek waar jullie inspiratie, handreikingen en werkbladen kunnen vinden. Kort gezegd, bevat de toolkit allerlei tools die het Eco-team ondersteunen. Weten wat je van de nieuwe tools van deze maand kan verwachten? Lees dan verder!

Films en documentaires

Met deze tool kun je inspiratie opdoen voor films en documentaires die passen bij de 10 thema’s van Eco-Schools. Je kan de films bijvoorbeeld in de les kijken, bij een debat gebruiken of een filmavond organiseren. Het zien van een film - bijvoorbeeld over de impact van de kledingindustrie - kan veel teweegbrengen. Daarom hebben we deze lijst gemaakt vol inspirerende, impactvolle en leerzame documentaires en films.

De tool is opgedeeld in vijf categorieën:

  • Natuurfilms
  • Documentaires over klimaatverandering
  • Inspirerende verhalen
  • De impact van onze leefstijl
  • Oplossingen

Bij elke film kun je op de naam klikken en word je doorverwezen naar de trailer. Ook staat er bij hoelang de film duurt, wat de kijkwijzer is, bij welk thema de film past en kan je in de korte beschrijving lezen waar de het over gaat. Benieuwd geworden? Kijk dan snel in de toolkit welke film of documentaire jullie willen zien!

Tips en inspiratie per thema

Deze tools vol inspiratie helpen jullie om goede acties te bedenken. Zo geven we jullie voor elk thema tips over hoe je met het thema aan de slag kan. Dit kan je gebruiken voor jullie actieplan. Deze tools zijn apart ontwikkeld voor leerlingen van het MBO, voortgezet- en primair onderwijs. Deze maand lanceren we de tools voor het voortgezet onderwijs. In februari worden de tools voor het primair onderwijs gelanceerd en in de toolkit gezet. Hoe zien de tools eruit?

De tools zijn opgebouwd op basis van de subthema’s per thema en op basis van de pijlers onderwijs en community. Zo staan er per categorie meerdere bullet-points met tips en inspiratiemaatregelen. Ook zijn er veel doorverwijslinkjes inbegrepen. Bijvoorbeeld naar handige websites voor meer informatie, websites met leuk lesmateriaal en potentiële organisaties waarmee samengewerkt kan worden. Op deze manier hebben we voor jullie alle mogelijke acties op een rijtje gezet per thema. Een voorbeeld van de opbouw van de categorieën met tips – als voorbeeld nemen we het thema natuur - ziet er zo uit:

  • Subthema 1: groen in de school
  • Subthema 2: natuur op het plein
  • Subthema 3: natuur in de buurt
  • Onderwijs
  • Community

Deze tools zijn te gebruiken nadat jullie de Eco-scan hebben uitgevoerd en één of meerdere thema’s hebben gekozen om aan te werken. Zo kunnen jullie per gekozen thema de tool gebruiken die voor dat thema is gemaakt. Benieuwd geworden? Kijk dan snel in de toolkit op Mijn Eco-schools!

Ook bijdragen aan de toolkit?

De komende tijd zullen wij verder werken met het (door)ontwikkelen van tools. Zo zullen er elke maand nieuwe tools verschijnen. Zo kan het aanbod blijven groeien op de wensen van Eco-Scholen. Heb je vragen of ideeën over de toolkit? Neem dan contact met ons op. Wij zullen je ook verder op de hoogte houden over de toolkit via de nieuwbrief.

Neem contact met ons op