"Juf, het gaat heel slecht met de bijen. Hoe komt dat?" "Meester, weet je wel dat vliegen heel erg slecht is voor het milieu!" Kinderen zien en horen veel over de wereld. Met Toekomstkunde wil het Wereld Natuur Fonds tegemoetkomen aan de nieuwsgierigheid en betrokkenheid van kinderen bij de wereld.

Op 1 april schreven we dat het vak aardrijkskunde vervangen werd door klimaatkunde. Hoewel dat natuurlijk een grap was, is het helemaal geen gek idee om kinderen te leren over klimaatverandering en de gevolgen ervan. Het Wereld Natuur Fonds heeft daarom nu Toekomstkunde ontwikkeld: wekelijks terugkerend lesmateriaal voor groep 5 t/m 8 over actuele onderwerpen rondom klimaat, duurzaamheid, natuur en wilde dieren, waarbij kinderen ontdekken wat zij zélf kunnen doen voor een betere toekomst. Kinderen kunnen zelfstandig met het materiaal aan de slag.

Toekomstkunde

Bij Toekomstkunde zoeken kinderen naar antwoorden op hun vragen over de wereld. Het nieuws staat bol van berichten over klimaatverandering en problemen op de planeet. Kinderen willen weten hoe dat zit en wat zij eraan kunnen doen. Met Toekomstkunde verdiepen zij zich in thema’s die relevant zijn voor hun toekomst. Ze doen kennis op waarmee ze bewust keuzes kunnen maken en waarmee ze de mensen om hen heen positief beïnvloeden. Ze leren wat het betekent om wereldbewoner te zijn. 

Aanmelden

Toekomstkunde is gratis en begint vanaf de tweede week van september 2019. Vanaf dan is er wekelijks een werkblad met achtergrondinformatie beschikbaar over een actueel onderwerp, gelinkt aan natuur, duurzaamheid, klimaat en/of wilde dieren. Leerkrachten kunnen zich aanmelden via wwf.nl/toekomstkunde

Bron: WNF