Vacature programmamanager Eco-Schools

Eco-Schools is dé wereldwijde beweging van duurzame scholen. Wil jij deze beweging versterken en versnellen? Ben je ondernemend? Heb je ervaring met programmamanagement? En weet je orde te scheppen en koers te houden in een complexe en dynamische context? Dan is Eco-Schools Nederland op zoek naar jou!

Eco-Schools Nederland gaat het team uitbreiden. De wens en bereidheid onder scholen om écht werk te maken van duurzaamheid, is groot. Eco-Schools kan het duurzame veranderproces op scholen een boost geven. Daarom zetten we in op een groei van het programma als instrument voor duurzaam onderwijs. Als programmamanager Eco-Schools maak je, in samenwerking met de programmacoördinator, tactisch-strategische keuzes voor de ontwikkeling van het programma. Je zet de lijnen uit voor groei en werkt mee aan de uitvoering ervan, in samenwerking met de programmacoördinator, projectleiders en communicatiemedewerkers.

Je ervaringen met scholen en centra voor natuur- en duurzaamheidseducatie (NDE) neem je mee in het veelal strategische (advies)werk dat je uitvoert voor lokale overheden, de Rijksoverheid en werk met en voor het onderwijs zelf. Je rol als programmamanager Eco-Schools is namelijk onderdeel van je primaire rol als senior adviseur duurzaam onderwijs bij SME. SME is de organisatie die in Nederland verantwoordelijk is voor het programmamanagement van Eco-Schools.

Nieuwsgierig geworden? Lees hier dan de hele vacaturetekst ‘Senior adviseur duurzaam onderwijs’ op de website van SME.