IMG_3295.jpg

Op de Eco-Schools Inspiratiedag VO/VMBO komen leerlingen van Eco-Teams uit heel Nederland samen om kennis uit te wisselen. Vanwege grote vraag van scholen naar workshops over communicatie is er speciaal een workshop voor leerlingen (verboden voor docenten!) waar je met elkaar gaat nadenken over Eco-Team vragen.

(Let op: Verboden toegang voor docenten!)

Als lid van het Eco-Team ben je actief bezig met het verduurzamen van je school. Samen met anderen vorm je het team om samen te werken aan mooie plannen en spannende acties. Dat is leuk, maar brengt ook verschillende uitdagingen met zich mee!

Zo zijn er klasgenoten die het maar stom vinden en niet hun best doen om hun afval gescheiden weg te gooien. En iedereen heeft wel een docent die vaak een beetje moeilijk doet als je een keer uit de les wegblijft voor een Eco-Team overleg. Of wanneer jullie goed plan hebben bedacht, maar de directie maar niet op schiet met helpen om de plannen ook echt te kunnen uitvoeren. En jullie maar wachten! Heb je net een leuke actie voor de kantine bedacht: doet de conciërge moeilijk: “want wie moet achteraf alles weer opruimen?!”

Elk Eco-Team komt met enthousiaste en geweldige plannen en acties. Maar ook elk Eco-Team heeft te maken met dit soort situaties en moet daar oplossingen voor zoeken. Vandaag is een moment om ervaringen over deze uitdagingen met elkaar uit te wisselen, waarbij de regel geldt: even momperen mag, maar meteen daarna samen opzoek naar oplossingen. Want hoe zorgen jullie als leerlingen ervoor dat jullie serieus genomen worden en wat kunnen jullie daarover van elkaar leren? Een betere wereld begint bij jezelf, maar met elkaar als team  

(Oh ja, er is nog een tweede regel: deze sessie is dus VERBODEN voor docenten. Zij mogen in een andere sessie met gemopper aan de slag! 😉)

Deze workshop vindt zowel in rond 1 als in ronde 2 plaats!