Lentiz LIFE (3).jpg

10 oktober is het de Dag van Duurzaamheid voor het onderwijs. Hét moment om als school te laten zien hoe belangrijk duurzaamheid is bij jullie op school. Door het hele land wordt er aandacht gevraagd voor duurzaamheid en doen scholen mee aan verschillende activiteiten. Gaan jullie ook iets doen? Laat het weten en inspireer anderen!

d0549b65 a449 4081 a0b6 3361cf7b2c55

Activiteiten

Staat 10 oktober al geel gearceerd in jullie jaarplanning? En besteden jullie die dag extra aandacht aan duurzaamheid? Meld je activiteit dan aan via www.dagvandeduurzaamheidonderwijs.nl. Door zoveel mogelijk activiteiten te laten zien hopen we ook anderen te inspireren om zich aan te sluiten.

Ben je nog op zoek naar een activiteit? Neem dan ook een kijkje op de website. Er zijn een aantal activiteiten waar je je als school bij kan aansluiten.

Dag van de Duurzaamheid Onderwijs

Ook wij zijn benieuwd

Voor alle Eco-Schools is het natuurlijk elke dag Dag van de Duurzaamheid, maar desondanks is het mooi om met elkaar collectief op één dag daar extra aandacht aan te geven. Als Eco-Schools Nederland brengen wij graag in beeld wat onze deelnemende scholen allemaal doen die dag. Dus heb je al een tof idee? Deel het met ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. En deel ook je foto op de dag zelf met ons via social media of via de mail!

Ontstaan Dag van de Duurzaamheid voor het onderwijs

Tot 2018 organiseerde Urgenda op 10 oktober de Dag van de Duurzaamheid. Daar zijn ze vorig jaar mee gestopt. De coöperatie Leren voor Morgen pakt het stokje over en organiseert vanaf dit jaar op 10 oktober de Dag van de Duurzaamheid voor het onderwijs. Eco-Schools is één van de partners van de coöperatie.