Bosseschool (4).jpg

unwtoUNWTO (United Nations World Tourism Organization) is vanuit de VN verantwoordelijk voor duurzame en wereldwijd toegankelijke toerisme en recreatie. Daarbij gaat het ook om een evenwichtige mix tussen economische groei en duurzame ontwikkeling. UNWTO draagt daarin ook bij aan de sustainable development goals zoals die voor 2015-2030 zijn verwoord.

UNWTO en Eco-Schools

UNWTO is als VN partner betrokken bij alle programma’s van FEE international. De meest natuurlijke link is er met Blauwe Vlag, Green Key en het Global Forest Fund van LEAF. Ook bij Eco-Shcolols spelen toerisme en recreatie een duidelijke rol, omdat toerisme en duurzaam toerisme ook onderwerpen zijn die in het onderwijs worden meegenomen en in sommige gevallen betreft het specifiek toerisme onderwijs

Meer weten?

www.unwto.org

UnescoUNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organisation) bevordert vrede, interculturele dialoog en duurzame ontwikkeling door onderwijs, wetenschap, cultuur en communicatie.

UNESCO heeft in ieder land een eigen nationale UNESCO Commissie die zihc inspant om bovenstaande doelen te realiseren met de aangeven instrumenten. In die landen wordt ook het certificaat UNESCO-scholen verleend

UNESCO en Eco-Schools

UNESCO werkt internationaal samen met FEE en Eco-Schools internationaal. Landelijk werken Eco-Schools Nederland en de Nationale UNESCO Commissie ook samen. Het certificaat UNESCO scholen is een mooi verlengstuk van het Eco-Schools keurmerk en vice versa. Beide instrumenten versterken elkaar.

Meer weten

Nationale UNESCO Commissie
Marieke Brugman
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.unesco.nl

unepUNEP is het United Nations Environment Programme, ofwel het milieubureau van de Verenigde Naties (VN). UNEP zorgt is de wereldwijde autoriteit voor milieuvraagstukken.

UNEP ...

  • zorgt dat milieuvraagstukken worden geagendeerd;
  • zorgt dat er wereldwijd een coherente invoering van duurzaamheid plaatsvindt;
  • treedt op als pleitbezorger voor milieu en duurzaamheidsvraagstukken.

UNEP en Eco-Schools

UNEP heeft de werkwijzen en keurmerken van de Foundation for Environmental Education erkend. De keurmerken zijn Blauwe Vlag, GreenKey en Eco-Schools. Daarmee is het Eco-Schools keurmerk dus het door de VN erkende keurmerk voor duurzame scholen. Wereldwijd doen daar meer dan 45.000 scholen in 58 landen aan mee.

Vanuit de VN en UNEP zijn ook de sustainable development goals ontwikkeld. Deze doelen zijn opgesteld voor de periode 2015-2030. Meer informatie is te vinden op www.sustainabledevelopment.un.org. In het Eco-Schoolsprogramma zijn deze doelen veelal verdisconteerd of er is een nauwe relatie met de SDG’s.