Terwijl onze 'CSI Challenge' doorloopt voor de diehards, lanceren we nog een challenge. Ben jij nog niet zo "groen", maar heb je wel aldoor zo'n "groen stemmetje" in je hoofd op het moment dat je een niet-zo'n-duurzame keuze maakt? Je bent niet de enige.

… iets kleins of groots wat je eigenlijk al heel lang wilt doen of veranderen
… maar waar het toch steeds niet van komt
… en je je misschien ook over schaamt (naar jezelf, naar je duurzame vrienden of naar je duurzame collega's)

guilty pleasures ehbkv

Guilty pleasures

Iedereen die duurzamer wil leven kent het wel. Er zijn van die dingen die je graag zou willen veranderen en waarvan je ook denkt dat je het zou kunnen veranderen. Toch is er steeds wel een reden om het niet te doen, of uit te stellen.
… elke dag een half uur onder de warme douche (dat zou eigenlijk veel korter kunnen)
… een weekend weg lekker met het vliegtuig naar Spanje (mijn voornemen was om minder met het vliegtuig te reizen)
… vlees is zo lekker (ik wil graag 3 dagen per week vegetarisch eten)

We dagen je uit

Door al onze groene ontbijtjes, duurzame tips en 'echte impact'-plaatjes denk je misschien dat wij het ultieme duurzame leven leiden. We moeten echter toegeven: ook wij hebben zo onze guilty pleasures. De komende week zullen we ze met jullie delen. We laten zien dat er veel is in onze dagelijkse levens wat heel aantrekkelijk en plezierig is, maar waar we niet altijd een even goed, 'groen' gevoel aan overhouden. We dagen je uit: doe met ons mee! Geef jezelf bloot. Door jouw kleine of grote onduurzame gedrag te delen met de wereld zet je een eerste stap naar het daadwerkelijk veranderen.

Hoe?

Meedoen is heel eenvoudig. Maak een foto van jouw guilty pleasure en post 'm op Facebook, Twitter of Instagram. En niet vergeten te taggen natuurlijk! @EcoSchoolsNL, #EHBKV en #guiltypleasures moet je hebben, dan weten we je te vinden.

En als je dan écht lekker bezig bent...

... gebruik jouw guilty pleasure dan direct als onderzoeksobject voor je Critical Sustainability Investigation (CSI)!

“Een voorbeeld: je kunt met kinderen bijvoorbeeld eens de Happy Meal van McDonalds onder de loep nemen. Wat zit er in je Happy Meal? Is het wel eerlijk gemaakt? Wat is eerlijk eigenlijk? Is het diervriendelijk? Is het veilig? Als een soort CSI (critical sustainability investigator) gaan de kinderen zo een maaltijd doorgronden. Waar komen alle ingrediënten vandaan? Wat is voor jou een echt ‘happy’ meal? Waarom is deze maaltijd zo goedkoop? Klopt dat eigenlijk wel, dat dit eten zo goedkoop is?” ~ Arjen Wals

Lees verder