Eco-Schools is hét wereldwijde keurmerk om leerlingen te stimuleren tot duurzaam denken en doen. Met behulp van zeven stappen onderzoeken leerlingen de school en werken ze aan acties om deze te verduurzamen. Bijvoorbeeld door energie te besparen, afval te verminderen of het schoolplein te vergroenen. Als kers op de taart kan de school het internationale keurmerk voor duurzame scholen behalen: de Groene Vlag.

Door met Eco-Schools mee te doen maak je deel uit van een wereldwijd beweging. In 68 landen en op 51.000 scholen werken leerlingen aan het verduurzamen van hun school en ervaren ze wat hun impact is op een duurzame toekomst! 

Aanmelden

Wil je jouw school aanmelden voor Eco-Schools? Download dan het aanmeldformulier hieronder en vul deze volledig in. Mail deze vervolgens naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of stuur het per post naar Eco-Schools Nederland, Postbus 43016, 3540 AA  Utrecht. Na het ontvangen van het aanmeldformulier gaan wij direct voor je aan de slag om alles gereed te maken! 

Download aanmeldformulier

Kosten en aanbod

Om aan Eco-Schools mee te doen betaal je eenmalig inschrijfgeld en jaarlijkse deelnamekosten. In ruil daarvoor kan je gebruik maken van het aanbod van Eco-Schools, zoals:

  • Eigen begeleider
  • Begeleidersbezoeken, inclusief workshops voor het Eco-team
  • Producten en materialen, zoals de Eco-scan, het werkboek, handleidingen en factsheets
  • Startbrief en startpakket
  • Helpdesk op afstand
  • Kennis en inspiratie: nieuwsbrief, kennisdagen en blogs
  • Audits en auditrapporten

Wil je meer weten over het totale aanbod en informatie over de kosten?

Download de deelnamevoorwaarden

Alle belangrijke informatie over Eco-Schools hebben we ook samengevat in een brochure.

Download de brochure

Meer informatie?

Wil je meer informatie over Eco-Schools? Vul vrijblijvend onderstaand formulier in en wij helpen je zo snel mogelijk verder.