Beroepscampus VMBO, RGO  en CSG Prins Maurits

ECO-team vmbo Van te voren gebeld of het team op bezoek kon komen, Met de fiets er heen, en we kregen groenten mee voor het profiel HBR. Eco-team (van RGO Regionale scholengemeenschap Goeree-Overflakkee en CSG Prins Maurits samen) bracht een bezoek aan @boerderij_engelhof in Middelharnis. Dat gaf veel inspiratie! Door zorg te dragen voor de natuur, biedt boerderij Engelhof niet alleen de aarde maar ook de komende generaties een gezonde toekomst. Het Eco-team ziet in de boerderij een voorbeeld van de kringloop van tuin- en groenafval naar compost in de praktijk. Tijdens hun werkbezoek kregen zij bietjes, sweet dumplin pompoentjes, tomaten en wortelpeterselie mee om bij het profiel Horeca, Bakkerij en Recreatie iets lekkers te bereiden voor de wethouder die vrijdag te gast is op de Beroepscampus!

  • Welke tips wil je andere Eco-teams geven bij het organiseren van een activiteit/evenement?: Bij buiten excursie altijd slag om de arm proberen te houden daar het ook in het water kan vallen. Wij hadden veel wind dus verstaanbaarheid van de uitleg was soms lastig.
  • Onderwijstype: Voortgezet onderwijs
  • Waarom zijn jullie hier trots op?: De teamleden nemen de ervaring mee om te zien hoe ze meer voedsel in de schooltuin kunnen krijgen. De compostbakken zijn al besteld!
  • School: Beroepscampus VMBO, RGO en CSG Prins Maurits