OLV Breda

Deze activiteit is georganiseerd door het subteam Duurzaamheid. We hebben ons in de week van 17 t/m 22 april aangesloten bij de nationale Week van Tweedehands Textiel. We hebben de volgende acties ingezet: - De leerlingen zijn via de social media van de school en via hun mentoren opgeroepen om in deze week kleding mee te nemen die ze niet meer dragen en deze te doneren bij een stand in de aula. - Ze mochten kiezen of ze de kleding wilden doneren of ruilen tegen een gelijkwaardig kledingstuk, dat anderen hadden ingeleverd. - De kleding werd naar afloop opgehaald door het Leger des Heils. - Elke pauze stonden er minimaal twee leden van het team Duurzaamheid bij de stand. - Op social media en de schermen die in de school hangen werden leerlingen geïnformeerd over waarom kleding en tweedehandskleding wel of niet duurzaam is. - Daarnaast zijn er adressen gedeeld in Breda waar je mooie tweedehandskleding kunt kopen en je kleding naartoe kunt brengen.

  • Welke tips wil je andere Eco-teams geven bij het organiseren van een activiteit/evenement?: Zorg dat je de mentoren betrekt. Sommige mentoren hebben hun leerlingen de opdracht gegeven allemaal minimaal één kledingstuk mee te nemen. Dan gaat het heel snel en leeft het binnen de hele school. Volgend jaar zijn wij van plan de kledingruil wat groter te organiseren. Bijvoorbeeld een middag in een apart lokaal.
  • Onderwijstype: Voortgezet onderwijs
  • Waarom zijn jullie hier trots op?: We zijn hier trots op omdat het een activiteit is die dicht bij de leerlingen ligt, aangezien kleding en fast-fashion erg belangrijk wordt gevonden op de leeftijd van onze leerlingen. De activiteit was zichtbaar via de schermen en via social media. Het is niemand ontgaan dat er een actieweek was. Daarnaast vinden we het belangrijk dat leerlingen aangezet worden tot denken: als je duurzaam probeert te leven, trek je dat ook door in hoe je met kleding omgaat? En hoe kan je dan duurzaam kleding kopen?
  • School: OLV Breda