Sinds een paar jaar wordt de Gezonde Kantine gerund door leerlingen (sectie economie) van school. Dit schooljaar werken we volledig aan de hand van de richtlijnen van het Voedingscentrum. Vanuit de sectie voeding hebben we bedacht een 2 wekelijks menukaart te maken. Hiervoor hebben we gekeken bij Voedingscentrum naar recepten die aan hun eisen voldoen. Aansluitend zijn we gaan kijken of dit haalbaar was op school. We maken een 2 wekelijks menu kaart en deze communiceren we met het personeel via de centrale mail en gaan we via intranet op de site plaatsen, zodat een ieder het kan zien.
Communicatie-uiting/actie
2 wekelijkse menukaart Zone College Enschede
- Welke tips wil je andere Eco-teams geven over communicatie van jullie Eco-Team?: Probeer zo simpel mogelijk toch zoveel mogelijk te betrekken.
- Wat was het doel van deze communicatie-actie en wie wilde jullie bereiken?: Doel van communicatie is om zoveel mogelijk bekend te maken bij leerlingen en docenten wat er dagelijks verwacht kan worden aan verkoop van producten. Via intranet kunnen ouders ook zien wat wij verkopen in de kantine.
- Hoe hebben jullie dit georganiseerd/met wie?: Menukaart wordt gemaakt door sectie voeding, deze wordt gemaild naar het personeel, geplaatst op het intranet en geprint door de repro zodat ze door de school worden opgehangen in de daarvoor bestemde lijsten zodat ieder het kan lezen.
- Onderwijstype: Voortgezet onderwijs
- School: Zone.college Locatie Enschede